Заловиха двама апаши, обрали с маски училище във Вършец

Набегът на крадците бил заснет от камерите на школото

Полицията разкри обир на училище във Вършец, при който крадците с маски и ръкавици, разбили няколко врати, отворили каса и задигнали близо 300 лева. Повечето от действията на апашите обаче били записани от охранителните камери, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Обирджиите нахлули в училище „Иван Вазов” в курортния град към 2 часа през нощта на 30 октомври. Хайдуците били с качулки на главите и ръкавици, срязали катинар на столовата на школото, разбили с крак вратата и прибрали 70 лева на монети от шкаф. Тръгнали на обход из училището, апашите забелязали, че на първия етаж има камера, опитали се да я свалят, но не успели.

Въпреки, че разбрали, че са заснети обаче, те продължили атаката си – на втория етаж разбили вратата на касиера и отмъкнали от бюрото му 61 лева. С ключ, оставен в бюрото, отворили метална каса и взели 168,29 лева. Апашите се опитали да влязат и в директорския кабинет, за да откраднат лаптоп, но видели втора камера, и след като не успели да свалят и нея си тръгнали.

По записите на камерите криминалистите бързо разкрили крадците - 29 годишният Иван Н. и 16 годишният Светослав А. След като били арестувани обирджиите признали, че са планирали предварително удара – направили си маски от зимни шапки, а след кражбата се крили два дни в Монтана преди да се върнат в домовете си. Апашите са прибрани за 24 часа в килии.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право