Заловиха крадец на дизел след 4-часово дебнене

Снимка: Архив

След бързи и адекватни действия великотърновски полицаи предотвратиха кражба на дизелово гориво от резервоара на товарен автомобил. Вчера в 02,35 ч. при обход по ул. "Дълга лъка" в областния град униформени служители забелязали в близост до паркиран товарен автомобил с румънска регистрация, мъж със съмнително поведение. С приближаването на полицейския автомобил той се отдалечил и се скрил в гориста местност.

Незабавно е подаден сигнал в дежурната част на Областната дирекция на МВР –В. Търново и на мястото били изпратени всички налични патрули, като бил предприети заградителни мероприятия. Около 06,00 ч. е установен и задържан за срок до 24 часа по ЗМВР 42-годишния И. Т. от Русе, криминално проявен и осъждан. В близост е намерен и лек автомобил "Фолксваген Пасат", с 12 празни туби в него, маркуч и др. инструменти.

От проведените действия по разследването е изяснено, че същата нощ И. Т. е направил опит да открадне дизелово гориво от резервоара на товарен автомобил, паркиран в местността Дълга лъка. Опитът му бил осуетен от намесата на полицейските служители. По случая е образувано досъдебно производство. След доклад на материалите в прокуратурата русенецът е привлечен, като обвиняем. Мярката му за задържане е удължена на 72 часа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право