Заловиха крадци на крава и бира

Снимка: Архив

Работници отмъкнали кабели от завода, в който работят

Кражби на крава и 50 били са разкрити в Бургаско. И двете деяния са от края на миналата година, когато апаши са атакували най- невероятни стоки, че дори и добитък с цел продажба и получаване на средства, коментират криминалисти.

Служители от Пето Районно управление – Бургас установили извършителите на кражбата на крава – юница, собственост на 53 годишна жена от бургаския квартал „Черно море“, осъществена от стопански двор, разположен в местност „Бадемите“ край квартал „Черно море“. Това са 24 годишен криминално проявен и осъждан мъж от квартал „Рудник“ и 15 годишен младеж от същя квартал. Двамата направили пълни самопризнания. Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление –Бургас.

В резултат на полицейските действия на служители от Пето Районно управление – Бургас са заловени и крадците на 50 бутилки с бира и 10 бутилки с безалкохолни напитки / всичко на обща стойност около 100 лв./, осъществена миналата година от хладилна витрина до кафене в Морска градина, комплекс „Флора“. Извършителите на деянието са трима младежи / двама от Бургас на 19 и 20 години, и 19 годишен созополчанин/, които направили пълни самопризнания и възстановили стойността на откраднатите вещи. Работата по документиране на престъпната дейност на лицата продължава от служители на Пето Районно управление – Бургас.

Полицаи от Карнобат пък са заловили двама мъже, в момент на разтоварване на материали от лек автомобил в гараж на частен имот, разположен на улица „Ганчо Хардалов“ в града. Установено е, че материалите са откраднати с цел продажба от завода за кабели, в който работят. В гаража са открити четири пластмасови касетки, съдържащи метални отпадъчни продукти от производството на кабели, касетка с предпазни релета, машина въздуходувка, чувал с медни кабелни обувки, кашон с парчета кабели с различно сечение и др., всички собственост на завода. Мъжете са задържани за срок от 24 часа.

Коментари

Задължително поле