Заловиха маскираните обирджии в Пловдив, трима от тях са братя

Снимка: Архив

Пловдивската полиция задържа маскираните обирджии, които през нощта на 28 януари (събота) нападнаха 19-годишния продавач на денонощния магазин на бул. „Източен“ и задигнаха 1200 лв. оборот, лотарийни билети за 200 лв., 30 кутии цигари и алкохол на обща стойност от 2000 лв.

Оказа се, че извършителите не са четирима, а петима, а трима от тях са братята Стилиян Б. (на 22 г.), Т.Б. (на 16 г.) и Е.Б. (на 14 г.) от село Стряма. 18-годишните връстници Милен Л. и Павел Д. пък са от съседното на Стряма село Калековец. Трима пълнолетни сред маскираните апаши са задържани с полицейска заповед за по 72 часа, а двамата непълнолетни обвиняеми са с мярка за неотклонение „Под надзора на инспектор от Детска педагогическа стая“.

Бандитите нападнали и заплашили със сгъваема палка продавача, докато пуши пред магазина, но имали малшансът обирът да бъде заснет от 7 охранителни камери в търговския обект и в района около него.

Част от задигнатите вещи са намерени при обиските и претърсванията, извършени от служителите на реда. Разследващите установили, че трима от същата банда са авторите и на обира на денонощен магазин на булевард „Руски“ в Пловдив, извършен около 2 часа през нощта на 20 декември 2016 г. Тогава те заплашили с метален бокс продавача, като го принудили да легне на пода на помещението. После плячкосали 400 лв. оборотни пари, цигари и бутилки уиски, всичко на обща стойност около 1000 лева.

Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив продължават процесуално-следствените действия.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

Отговорете