Заловиха наркогрупа по време на „планьорка” (ОБЗОР)

Наркобанда, държала монопола на пазара за дрога във Велико Търново, бе разбита в четвъртък вечерта при акция на ГДБОП и жандармерията под ръководството на спецпрокуратурата.

Арестувани са 15 души, които са участвали в групата, пласирала марихуана, метаамфетамин и пико. Криминалистите ги “ударили”, докато повечето били събрани на “планьорка” от тартора, за да се уговарят къде и по колко отрова да продават. По време на акцията били проверени 23 адреса, на четири от тях са открити и иззети наркотични вещества. Намерена е и подвижна лаборатория за производство на пико, което е иновация, съобщиха вчера главният секретар на МВР Младен Маринов, шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов, ръководителят на спецпрокуратурата Иван Гешев и говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Те посочиха, че лидерите на групата били “криминални авторитети” в региона и контролирали дилърите по брутален начин. Намерени са въздушна пушка и бухалка.

“Това е една от най-сериозните групи”, подчерта Гешев и добави, че предстои да бъдат повдигнати обвинения на участниците в нея. Назначени са експертизи, които ще изчислят количеството намерен наркотик. Спиридонов подчерта, че от 2014 г. ГДБОП е разбил 4-5 подобни групи, действали в района на старата столица. Досъдебното производство е образувано в началото на септември, съобщи прокурор Иван Гешев, а агентите на ГДБОП са започнали следенето на мутрите преди това.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право