Заловиха наркопласьор с дрога и ведомост на клиентите

Снимка: Архив

Полицията в Берковица спипа 32 годишен мъж, който продавал наркотици в предбалканския град. При обиск в дома на дилъра са открити наркотици и тетрадка с имената на клиенти и сумите, които плащали, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

В четвъртък органите на реда започнали специализирана операция срещу наркоразпространението в региона. След получен сигнал криминалистите влезли в дома на 32 годишния Виктор Е. в Берковица и в лятна кухня намерили 10 пликчета с 6,63 грама марихуана и пликче с 0,58 грама амфетамини. Дрогата е била пъхната в голям полиетиленов плик заедно с пачка банкноти и тетрадка с имена и парични суми срещу тях. „Пласьорът стриктно си е водел списък на клиентите, дадените и дължими суми. Нещо като счетоводна ведомост!

Документът ще е много полезен на разследването и съда”, коментираха криминалисти. По случая е образувано досъдебно производства в Районното управление на полицията в Берковица. Пазителите на реда удариха наркопласьори и в други градове на региона. При обиск в къщата на Радостин В./20 г./ в Монтана в нощното му шкафче са открити 6 топчета канабис с тегло 2,87 гр и 0,12 гр амфетамин.

В Лом при опит за продажба на наркотици в четвъртък пък е задържан Владимир С. /22 г./. В дрехите му са намерени две полиетиленови топчета с 3,44 гр амфетамини. При претърсването на дома му са открити в тайници още 6 топчета с 18,87 гр канабис. Пласьорът е прибран в ареста за 24 часа, изясняването на престъпната му дейност продължава, заявиха от полицията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони