Полицията откри 4,7 кг хероин, закопани в градина в габровското село Гергини

1 кг кокаин е намерен в колата на собственика, крил дрогата, след като съучастникът му беше арестуван в понеделник в Столипиново

Полицаи откриха 4,7 кг кокаин, скрити в пластмасови кофи и заровени в градината на къща в габровското село Гергини. В колата на собственика на имота пък бил намерен пакет с 1 кг хероин. Органите на реда стигнали до него, след като в понеделник в пловдивския квартал „Столипиново“ в момент на сделка с дрога бяха задържани турчин и 2 български гражданки. Турският гражданин се снабдявал с наркотици от габровеца и след ареста му дилърът от Гергини се опитал да скрие дрогата. Това съобщи зам.-окръжният прокурор на Пловдив Галин Гавраилов.

Информацията е предадена на полицията в Габрово и петима служители тръгват към Гергини. „На метри от къщата имаше един мерцедес. Спряхме го, шофьорът беше видимо притеснен, беше разбрал, че партньорът му е задържан в Пловдив. В краката му имаше черен пакет, в който беше кокаинът. После открихме и хероина. Беше решил да се чисти от наркотиците. Ако бяхме закъснели, можеше и да не ги намерим“, разказа зам.-шефът на габровската полиция Цветан Петков.

Турчинът и габорвецът са лежали заедно в турски затвор и се познават оттам. Турският гражданин е осъден, след през 2014 г. е заловен с 11 кг хероин на ГКПП Капъкуле.

Към момента турчинът е в ареста, двете задържани на 19 август с него жени са с парични гаранции от по 3000 лв. Жителят на Гергини е в ареста за 72 часа, в понеделник прокуратура ще поиска и за него мярка „Задъръжане под стража“.

Коментари

Задължително поле