Заловиха половин тон нелегален твърд алкохол в кутии за вино

Половин тон твърд алкохол без платен акциз заловиха служители на Гранично полицейско управление-Варна при специализирана акция в сряда. Нелегалните питиета били открити в микробус с логото на Винпром Първенец, собственост на фирма "Джиро Трейд", който бил спрян за проверка в местността Харамията на пътя Варна-Бургас, съобщи комисар Диян Иванов, началник на управлението.

Бусът бил пълен със 150 тетрапак опаковки от 5 литра и 3 литра с етикети на различни видове вина. Оказало се обаче, че са пълни с ракия, уиски, водка и мента. Отделно били натоварени и съвсем редовни стъклени бутилки със същите високоградусови питиета.

"Тепърва ще се установява дали те са били мостри за пласмент на нелегалния алкохол и дали стоката идва от винпрома в Първенец", обясни Владислава Панайотова, и.д. районен прокурор на Варна, която пое разследването на случая.

По документи партидата била предназначена за варненска фирма. До късно следобед разследващите проверяваха дали тя е реално съществуваща и точен ли е посоченият в документите адрес. Задържани са шофьорът на микробуса Добромир Н. - служител на винпрома, синът му и още един пътник - Костадин К. И тримата са от Първенец.

След разпитите им ще стане ясно дали арестът им ще бъде удължен с прокурорско разпореждане до 72 ч и дали ще им бъдат повдигнати обвинения по досъдебното производство. Засега то се води за държане на акцизни стоки без бандерол, за което законът предвижда лишаване от свобода от 1 до 6 г., уточни прокурор Панайотова.

Коментари

Задължително поле