Заловиха рецидивисти рекордьори по криминални регистрации, обирали кафе автомати

Снимка: Архив

След съвместна работа на служители от три полицейски управления двама мъже от Лясковец и Горна Оряховица, рекордьори по криминални прояви, са обвинени в кражби на пари от кафе автомати. От проведените съвместни действия по разследването от служители на полицейските управления във Велико Търново, Горна Оряховица и Полски Тръмбеш е установено, че извършители на кражбите са 23-годишния А. Н. от Лясковец, известен на полицията и осъждан с 24 криминалистически и съдебни регистрации, основно за идентични престъпления; и 24-годишния М. Л. от Горна Оряховица, известен на полицията и осъждан, с 31 криминалистически и съдебни регистрации за същите деяния.

Последните им престъпления са извършени в периода 15-22 януари тази година в градовете Дебелец и Полски Тръмбеш. На 23 януари в полицейското управление в Полски Тръмбеш е получен сигнал, че предната вечер са били откраднати 50 лв. на монети от кафе автомат в града. Четири дни по-късно в полицейското управление във Велико Търново е получен сигнал за кражба на пари от два кафе автомата в Дебелец. Открадната сума от двете машини възлизала на 70 лв.

Двамата рецидивисти са били задържани за срок до 24 часа по Закона за МВР. След доклад на материалите в прокуратурата са привлечени, като обвиняеми.

С постановления на Районната прокуратура във Велико Търново мерките им за задържане са удължени на 72 часа. Работата по изясняване на цялата им престъпна дейност продължава.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.