Заловиха рецидивист и две момчета ограбили баба в Берковица

Осъждан апаш с две непълнолетни момчета – едното на 14 години, са нападнали възрастна жена в дома й в Берковица и са задигнали парите й. При грабежа бабата е била ранена. Крадците са заловени, двамата от тях са в ареста, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Във вторник, към 00.49 часа в Районното управление на полицията в Берковица постъпил сигнал от съседи, че от къщата на пенсионерка се носят викове за помощ. Към мястото веднага заминал патрул на МВР. Униформените открили 78 годишната Лада Я. с окървавено лице и уплашена до смърт. Бабата разказала , че посред нощ двама непознати разбили с трясък вратата на дома й, подпряна с два дървени кола, и нахлули вътре.

След като старицата се развикала, нападателите я замерили с тежък предмет, разбили главата й и избягали. Пътем обаче апашите задигнали от дреха 16 лева и личната карта на пенсионерката. Започнали веднага издирването на крадците, за няколко часа полицаите открили и задържали криминално проявения и осъждан Здравко Б. /28 г./ , 16 годишния В. В. и Б. Х. на 14 години, и тримата от Берковица. Криминалистите установили, че двете момчета влезли в дома на бабата, за да търсят пари, но заради виковете взели само каквото намерили край входа и избягали. Апашът Здравко Б. ги чакал на улицата.

Тримата са направили самопризнания. Рецидивистът и 16 годишното момче са задържани за 24 часа. На тримата ще бъде повдигнато работно обвинение за кражба, за което законът предвижда затвор от една до десет години.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право