Заловиха тинейджър, обстрелвал с камъни кола в движение

Снимка: Архив

Полицията в Монтана залови момче, счупило с камък стъклото на автомобил, който се движел по градските улици. Само по случайност инцидентът не е прерастнал в катастрофа, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

На 2 май половин час преди полунощ в дежурната част на полицията в Монтана е бил получен сигнал, че неизвестен е разбил с камък предното стъкло на „ Фолксваген Голф”, докато шофьорът му Даниел Д./20 г./, пътувал по бул. „Христо Ботев”. Само ниската скорост на колата и късния час с малко автомобили предотвратили по-тежък инцидент.

Полицаите започнали разследване и заловили стрелеца – 17 годишния Пламен Асенов.  Оказало се, че момчето, което е било през нощта с приятели, хвърлило камък от железопътните релси към преминаващата кола без въобще да познава шофьора й. На родителите на непълнолетния и приятелите, били с него, са съставени три акта.

Криминалистите изясняват и дали тинейджърът има общо с  няколкото предишни обстрела с камъни на преминаващите през Монтана влакове, при които бяха застрашени здравето и живота на хората във вагоните.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право