Заловиха трима водачи да карат пияни в Търновско

Снимка: Архив

Шофьорите са спипани в Горна Оряховица, Свищов и Павликени

Трима водачи, употребили алкохол, установиха служители на РУ – Горна Оряховица, Свищов и Павликени. В неделя в 01,15 ч. в железничарския град е извършена проверка на лек автомобил „Опел“, управляван от 42-годишна жена от с. Мирово. При тестването на жената зад волана за употреба на алкохол, апаратът е отчел 2,31 промила. Тя е дала кръвна проба за химичен анализ.

В събота в 12,35 ч. в с. Горна Студена е извършена проверка на лек автомобил „Сеат“, управляван от 53-годишен мъж от същото село. При проверка на водача за употреба на алкохол, апаратът е отчел 0,97 промила. В хода на проверката е изяснено, че шофьорът е осъждан за същото деяние. Той е дал кръвна проба.

Същата вечер в Павликени е получен сигнал за катастрофа с материални щети в града. Изпратеният на мястото полицейски екип е установил, че водачът на лек автомобил „БМВ“ е на 33 години от Павликени и е седнал зад волана с 1,41 промила алкохол. Отказал е кръвна проба. Задържан е с полицейска мярка до 24 часа. По трите случая са започнати бързи производства.

Коментари

Задължително поле