Заловиха трима пияни и дрогирани шофьори по пътищата в Пловдивско

Пиян и дрогиран шофьор бе заловен в четвъртък около 10.15 часа сутринта на булевард „България” в Пловдив, след като пътни полицаи спрели за проверка лек автомобил “Мерцедес”.

Зад волана бил 28-годишен жител на Чирпан, в чието поведение униформените се усъмнили. Последвалият тест с дрегер показал, че мъжът е употребил 1,22 промила алкохол. Положителен резултат отчел и апаратът за употреба на наркотици, който реагирал на амфетамин. С полицейска заповед мъжът е задържан за срок до 24 часа в Трето РУ на МВР-Пловдив.

Със същата мярка в полицията в Стамболийски попаднал 43-годишен шофьор, който в Перущица управлявал лек автомобил “Опел” с 1,42 промила алкохол. В първите минути на днешния ден под въздействието на наркотични вещества бил 23-годишен младеж от Добрич, засечен на бул. “Цар Борис Трети Обединител” в Пловдив с лек автомобил “Шкода”. Срещу тримата нарушители на пътя са образувани бързи производства.

В четвъртък по пътищата на Пловдивска област са станали 32 произшествия с материални щети. Регистрирана е и катастрофа с пострадал.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право