Заловиха украински крадли, измамили и обрали наши баби

Снимка: Архив

Полицията в Монтана спипа три украински гражданки шетали из Северозападна България и задигнали с измама парите на два пенсионерки. Две от крадлите са арестувани, съобщиха от Областната дирекция на МВР. В края на септември 77 годишната Даринка В. от село Пишурка се оплакала в полицейския участък в община Медковец, че била излъгана и ограбена от непознати лица.

Според разказа на бабата петима, които се придвижвали с лек автомобил, спрели пред дома й и поискала да им налее чаша вода. Докато старицата се суетяла около чешмата, неканените гости отмъкнали от кухнята й 100 лева и изчезнали. Същия ден – 28 септември, около 7,50 часа на тел.112 е бил подаден сигнал и от 74-годишна жителка на Лом, която разказала почти същата история. Предишния ден три непознати жени влезли в къщата й и под предлог, че искат да си налеят топла вода, използвали невниманието на стопанката и откраднали 1 500 лева от чекмедже на нощно шкафче в спалнята на жената. Започналите издирване полицаи стигнали до наглите крадли – те се оказали – Лана Р., Елисавета К. и Нина Р., и трите от Украйна.

Чужденките са били заловени пред магазин „Джъбмо” в столицата. Те направили самопризнания за кражбите в Ломско, но се оказало, че са обирали възрастни хора и в Ловеч. Нина Р. върнала задигнатите суми. Лана и Елисавета са задържани за 24 часа в полицията в Лом. Работата по случая продължава, криминалистите изясняват дали трите апашки не са направили и други освен вече признатите измами.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право