Заловиха ученичка, надраскала колата на учителка с обиди

Снимка: Архив

Изписала с пирон „боклук“ и „френга“

14-годишно момиче е надраскало и изписало обидни думи по автомобила на преподавателка в училище в Медковец, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Инцидентът е станал на 14 ноември тази година в средното училище „Отец Паисий“ в общинския център Медковец. 52-годишната Даниела Б. – преподавател по психология, подала сигнал в полицията, че колата й “Опел Мерива“, паркирана в двора на училището, е надраскана по двете врати и двата прозореца от лявата страна с обидни думи. Неизвестният вандал изписал с пирон „боклук“ и „френга“.

Служителите на МВР заедно с инспектор от Детска педагогическа стая започнали издирване и разкрили, че обидите са написани от 14-годишната Симона Б. Момичето е направило самопризнания, разпитани са и свидетели. Ученичката надраскала грозните думи по поръка на момче от същото училище, което имало проблемни прояви и чести разговори с психоложката. Симона Б. също е с проблемно поведение и срещу нея преди дни е образувано преписка за психически тормоз на друго момиче, казаха запознати.

Работата по случая продължава. С ученичката ще се заеме и Комисията за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни.

Коментари

Задължително поле