Заловиха четирима хлапаци, потрошили 11 надгробни плочи в Лом

Снимка: Архив

Полицията в Лом разкри вандали, които чупеха надгробни паметници в траурния парк край града. Злосторниците се оказаха четири момчета на възраст от 9 до 12 години, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Сигналът за разрушаването на плочите бе подаден в началото на февруари тази година от 41-годишна жена. При посещение на гроба на съпруга си – служител на Гранична полиция, загинал в катастрофа, жената открили надгробната му плоча разбита.

Повален и счупен бил и паметникът в близост.

По случая в Районното управление на МВР бе заведена преписка, а пазителите на реда започнаха издирване на вандалите.

След предприетите действия криминалистите стигнали до рушителите – 12 годишният Д. А. и 10 годишният А. А. В присъствие на инспектор от Детска педагогическа стая полицаите разговаряли с децата и те признали, че заедно с още две момчета – 9 годишните В. Б. и В. А. за период от време, който не могли да си спомнят, заедно са потрошили 11 надгробни паметника.

И четирите момчета ходят на училище, а нападенията в гробищния парк обикновено извършвали когато се прибирали от школото в къщи.

Материалите по случая ще бъдат докладвани на Районна прокуратура, със случая ще се заеме и Общинската комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Работа по случая продължава и Районното управление в Лом.

Коментари

Задължително поле