Заловиха 14 мигранти в „Мерцедес” край Монтана

Снимка: Архив

Група мигранти, част от тях незаконно влезли в България, са открити в товарен камион край Монтана при опит да бъдат превозени до границата. Шофьорът на автомобила е задържан, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана. В неделя, малко преди 18 часа, патрул на „Пътна полиция” спрял за проверка на околовръстния път край Монтана товарен „Мерцедес 112 СДИ” със софийска регистрация. Камионът, шофиран от 53 годишния Веселин П. от столицата, пътувал от Враца към Видин. В каросерията униформените открили 14 чужденци.

Шестима от тях – афганистанци и пакистанци, показали карти за временна регистрация в България, а останалите осем, които се представили за афганистанци, нямали никакви документи за самоличност. Според полицията сред групата имало три жени, дете на 2 години, а останалите били мъже на възраст от 20 до 50 години. Шофьорът на „Мердецеса” се оказал криминално проявен и без документи за управление на автомобил. Той е задържан за 24 часа.

Пред пазителите на реда Веселин П. споделил, че е качил мигрантите на паркинга на „Кауфланд” в София и трябвало да ги откара до бензиностанция преди Видин. Там един от чужденците щял да му плати 500 лева. Най-вероятно друг трафикант щял да поведе мигрантите от Видин към границата. По случая е образувано бързо производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право