Заловиха 21 проститутки и 6 наркодилъри при полицейска акция в Пловдивско

21 проститутки са заловени при масирана полицейска операция, проведена на територията на Областна дирекция на  МВР-Пловдив по разпореждане на главния секретар на МВР. Арестувани са също шестима разпространители на дрога, съобщиха от пресцентъра на дирекцията в града под тепетата.

При акцията полицаите са проверили 270 обществени места, 736 автомобила и 1894 души. При проверка на заведения в областта в 17 случая са спипани деца в нощни заведения. В други 4 случая пък на непълнолетни са продавани алкохол и цигари баровете.В изпълнение на разпореждане на главния секретар на МВР бе проведена тридневна  масирана полицейска операция за противодействие на престъпността, охрана на обществения ред и безопасност на движението.

Участие в нея взеха служители от районните управления, отделите "Криминална полиция", "Охранителна полиция" и "Разследване" и от сектори "Пътна полиция" и "Специализирани полицейски сили". Акцент в акцията бе поставен на предотвратяване, пресичане и разкриване на престъпления, свързани с разпространение и употреба на наркотични вещества; установяване на обявени за издирване лица, автомобили и вещи; контрол за спазване разпоредбите на Наредба № 1 на Община Пловдив и Закона за закрила на детето за недопускане продажба на алкохол и тютюневи изделия на малолетни и непълнолетни, както и присъствието им на обществени места след 22 часа без придружител. Проверки са предприети и по линия на търговията с акцизни стоки без български бандерол, частно-охранителната дейност и спазване на правилата по Закона за движение по пътищата.

Освен към нощните заведения, входно-изходните артерии и централната градска част на Пловдив, действията бяха насочени и към по-малките населени места в областта.

По метода "широкообхватен контрол" пътни полицаи са спрели общо 110 автомобила, констатирали са 85 нарушения на Закона за движение по пътищата. С помощта на мобилни системи за видеоконтрол са регистрирани 77 случая на движение с превишена скорост. Един водач е бил неправоспособен, двама са били употребили алкохол над 1,2 промила, а друг е бил под въздействието на наркотични вещества. С нередовни пътни документи са били две МПС, друго е било без включени светлини през деня, а трето - технически неизправно. В хода на специализираната операция са образувани общо 6 досъдебни производства и задържани 11 лица. За констатираните нарушения на Закона за движение по пътищата са съставени 4 акта и 4 глоби с фиш.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право