Заловиха 5174 кутии с недекларирани цигари в македонско БМВ-е

Гранични полицаи от Кюстендил намериха и иззеха укрити 5174 кутии цигари с македонски бандерол. Задържан е и мъж от София, превозвал четирима чужденци към българо-сръбската граница, съобщиха от МВР.

Снощи граничен полицейски наряд спрял за проверка преди ГКПП - Калотина лек автомобил „Ситроен“, управляван от 55 –годишния В.Г. от София. В колата граничните полицаи открили четирима чужди граждани, които били без документи за самоличност - трима алжирци и един сириец. Изяснено е, че алжирците са с отказан статут за пребиваване в България. На тях ще им бъдат наложени принудителни административни мерки и ще бъдат отведени в специалния дом за временно настаняване на чужденци на дирекция „Миграция“ в Бусманци.

Шофьорът също е задържан, колата му ще бъде конфискувана. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава под ръководството на районната прокуратура в Сливница.

На ГКПП-Гюешево, по искане на служители от Гранична полиция, е извършена съвместна щателна проверка на влизащия в страната лек автомобил ,,БМВ” с македонска регистрация, с водач македонски гражданин. Под стелката в багажното отделение и под стелките пред задната и предни седалки на автомобила са открити недекларирани 5174 кутии цигари от различни марки с македонски акцизен бандерол. Македонският гражданин е задържан, по случая е образувано досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право