Заместник-кметът на Благоевград Христина Шопова откри „Спорна панорама 2017“

Заместник-кметът на община Благоевград по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова откри „Спортна панорама 2017“, която се организира от Община Благоевград и спортните клубове, развиващи своята дейност на територията й.

С „Добре дошли на „Спортна панорама 2017“! и поздрав от името на кмета на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов, и от свое име, заместник- кметът Христина Шопова посрещна стотиците участници и гости в спортната инициатива.

„Поздравявам всички треньорите, спортни клубове и участници, че подкрепиха „Европейската седмица на спорта“, инициатива, която провеждаме съвместно с Министерството на младежта и спорта! Уважаеми участници, истинска гордост за мен е да видя толкова млади хора тук, деца, които със сигурност един ден ще са на почетните стълбички, ще слушат химна и ще ни карат да се чувстваме горди“, каза в част от приветствието си заместник- кметът Христина Шопова.

Тя благодари специално на родителите, че подкрепят своите деца да се занимават със спорт. „Всяко едно дете, спечелено за спорта, означава, че ние създаваме по- добро общество. Създаваме хора и поколения, които ще бъдат далеч от днешните пороци. Колкото и клиширано да звучи, спортът е дисциплина, отговорност и възпитава много важни качества, които човек трябва да има. Подкрепяйте децата си, а ролята на Общината е да създава условия. Ние ще продължим да създаваме такива, стъпка по стъпка, за да може Вашите деца да имат най- добрите условия за спорт. Скъпи деца, чрез спорта Вие представяте себе си, Благоевград и страната си. Пожелавам Ви много здраве! Вие вече сте поставили своите успехи, защото сте избрали по- трудния, а именно да се занимавате със спорт. На добър час на „Спортна панорама 2017“ и нека Благоевград продължава да се гордее със своите спортисти и треньори!, каза още заместник- кметът Христина Шопова като специално поздрави спортистите по таекуондо, които се завърнаха от Северна Корея с много медали, отличия и представиха Благоевград и страната ни на високо ниво.

Програмата на „Спортна панорама 2017“ продължи с демонстрации пред погледа на малки и големи пред зала „22 септември“. Умения, гъвкавост, грациозност, хъс показаха ТК „Фолкън“, Клуб по Художествена гимнастика "Пирин", КСГ “Л. Солачки” , КСТ „Благоевград“, естетическа гимнастика “Прима”, Карате клуб „Асикс“, Спортна гимнастика ГСК “Пирин 2011”. Демонстрации имаше и по бокс, самбо, джудо.

На площадното пространство, пред Община Благоевград, своите постижения, медали, отличия представиха над 30 спортни клуба в различни дисциплини. Лично заместник- кметът Христина Шопова разгледа и поздрави участниците в спортното изложение за всички спечелени отличия. Тя показа завидни умения в канадската борба, като спечели двубоя срещу шампион по канадска борба от СК „Армспорт“, показа също и отлична форма в тениса, като направи демонстрация с надеждите на ТК „Пирин“.

„Спортна панорама 2017“ има за цел да се популяризира спорта сред учениците и отправя апел към подрастващите да се занимават активно със спорт, като представя не само клуповете, но и терените, залите и цялата материална база, която Община Благоевград предоставя на спортните надежди на града и страната.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт