Заместник-кметът Христина Шопова откри първата постановка за бебета в Благоевград

Заместник- кметът по култура и хуманитарни дейности на община Благоевград Христина Шопова откри куклен театър за бебета. Тя приветства малките посетители и техните родители на първата по рода си инициатива в областния център на Пиринско, част от Коледен фестивал 2017г. „ Благодаря Ви, че днес сте тук за да подкрепите една чудесна инициатива, която е новост за Благоевград. Театър за бебета не е представян досега в града ни, но този вид представления са се доказали с голям успех в София и се надявам същото да бъде и в нашия град. Виждам, че новото поколение ще бъде с голям потенциал и това се доказва, именно с присъствието на най-малките в залата.“ , каза в словото си заместник-кметът. Тя пожела весели празници и успехи на всички малчугани и техните родители.

Алтернативният театър се провежда за първи път в Благоевград и бе приета с голям интерес от най- младото поколение на града. Родителите останаха очаровани от професионалната игра на актьорите, които грабнаха вниманието с първата поява на сцената в Младежки дом.

С постановката на Куклен театър- Благоевград, по идея на Галина Савова „Ту тук, ту там“, актьорите създадоха топла и уютна обстановка. Режисьор на постановката е самата Галина Савова, сценографията е на Стефка Кювлиева, музиката на Георги Красимиров- Герасим. Ирина Шумелова и Наталия Петкова чрез забавление успяха да събудят непредвидими реакции и усмивки в най-малките.

Най-новата постановка „Ту тук, ту там“ може да се види и на 13 декември /четвъртък/ от 11:00 часа, 17 декември /неделя/ от 10:00 часа и на 27 декември /сряда/ от 11:00 часа. Всички представления ще бъдат в Младежки дом Благоевград.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони