Заместник-кмет на Пловдив откри дискусия за трафика на хора в Пазарджик

Заместник-кметът на Пловдив по обществен ред и председател на Местната комисия за борба с трафика на хора Георги Маринов откри днес в Пазарджик дискусионен форум на тема "Актуални форми и тенденции на трафика на хора с цел сексуална експлоатация на млади мъже и момчета".

Инициативата е в резултат на партньорство между Националната комисия за борба с трафика на хора и местните комисии в двата града. Сред участниците във форума са представители на ОД МВР, окръжна и районна прокуратура, неправителствения сектор и социалните услуги.

Те представиха професионалния си опит при работа по случаи на сексуална експлоатация на млади мъже и момчета и обсъдиха причините за попадане на жертвите в ситуация на трафик на хора, необходимостта от последваща реинтеграция за пострадалите и други възникнали в процеса на обсъждане въпроси. Основната цел на форума е да се засили взаимодействието между институциите на регионално ниво с цел постигане на по-високи резултати в борбата с престъплението "трафик на хора", тъй като проблемът все още не е добре разпознаваем от обществото, а броят на жертвите от тази рискова група се увеличава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони