Заместник-кмет сам чисти улици в Монтана (снимки)

Зам.кметът на Монтана Станислав Станоев сам се зае да чисти улици в града

Вдигнат от вятъра сняг затрупа част от пътищата в област Монтана и блокира десетки коли и пътници сред преспите. Тежка техника пробива навеищата и вади хората от тях, съобщиха от Областната управа в Монтана.

Въпреки че още през нощта срещу събота снеговалежът спря, извилият се вятър понесе натрупаните из полетата преспи и ги пренесе по шосетата. Бели валове затвориха пътя Монтана – Лом, засипани са и пътищата Вълчедръм – Септемврийци и Вълчедръм – Лом. Преспи се трупат и върху шосе III – 112 към Видин, където има и закъсали ТИР-ове. Тежкотоварен камион е запречил и изхода на Лом към Монтана и София. Сред блокираните от навеищата автомобили има трима болни, които се нуждаят от медицинска помощ. Спасители и пожарникари пробиват преспите, за да ги извадят, съобщи областният управител на Монтана Ивайло Петров.

„Всички служби са свикани, цялата налична техника и жива сила са на крак, за да отворим шосетата и да помогнем на хората!”, каза губернаторът.

Заместник-кметът на община Монтана  Станислав Станоев  пък се включи лично в почистването на улици и тротоари в областния град. Яхнал собственото си ATV вицеградоначалникът освободи от снега  улички, където паркираните автомобили  пречат на снегорините да влязат.

„В област Монтана няма селища без ток и вода. Снежната покривка  е от 30 до над 50 см. Докато вятърът не спре обаче ситуацията по пътищата ще е тежка!”, коментираха от областния кризисен щаб.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България