Заместник-кмет сам чисти улици в Монтана (снимки)

Зам.кметът на Монтана Станислав Станоев сам се зае да чисти улици в града

Вдигнат от вятъра сняг затрупа част от пътищата в област Монтана и блокира десетки коли и пътници сред преспите. Тежка техника пробива навеищата и вади хората от тях, съобщиха от Областната управа в Монтана.

unnamed-3
Срутен от снега и вятъра ел.стълб падна върху редакцията на вестник „Ломпрес” в Лом и въпреки сигналите за виещите се по земята жици не бе премахнат повече от 30 часа

Въпреки че още през нощта срещу събота снеговалежът спря, извилият се вятър понесе натрупаните из полетата преспи и ги пренесе по шосетата. Бели валове затвориха пътя Монтана – Лом, засипани са и пътищата Вълчедръм – Септемврийци и Вълчедръм – Лом. Преспи се трупат и върху шосе III – 112 към Видин, където има и закъсали ТИР-ове. Тежкотоварен камион е запречил и изхода на Лом към Монтана и София. Сред блокираните от навеищата автомобили има трима болни, които се нуждаят от медицинска помощ. Спасители и пожарникари пробиват преспите, за да ги извадят, съобщи областният управител на Монтана Ивайло Петров.

„Всички служби са свикани, цялата налична техника и жива сила са на крак, за да отворим шосетата и да помогнем на хората!”, каза губернаторът.

Заместник-кметът на община Монтана  Станислав Станоев  пък се включи лично в почистването на улици и тротоари в областния град. Яхнал собственото си ATV вицеградоначалникът освободи от снега  улички, където паркираните автомобили  пречат на снегорините да влязат.

„В област Монтана няма селища без ток и вода. Снежната покривка  е от 30 до над 50 см. Докато вятърът не спре обаче ситуацията по пътищата ще е тежка!”, коментираха от областния кризисен щаб.

 

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.