Заместник- министърът на спорта Ваня Колева и кметът Камбитов се включиха в кампанията „Да изчистим България заедно“

Заместник- министърът на младежта и спорта Ваня Колева и кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов се включиха в зелената кампания „Да изчистим България заедно“. Те взеха активно участие, като почистиха зелените площи около Спортен комплекс „Пирин“, който се намира в кв. „Еленово“.

В почистването се включиха още Бисер Михайлов- областен управител, Радослав Тасков- председател на ОбС, заместник- кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова, плувните клубове от Спортен комплекс „Пирин“, техните треньори, родители, жители на квартал „Еленово“.

Представители на Детски парламент- Благоевград раздаваха чували и ръкавици, за да улеснят акция „чистота“. Раздадените чували бяха в два цвята- жълт и зелен, като жълтият чувал бе предназначен за събиране на хартия, пластмаса и метал, а зеленият за стъкло.

Тази година идеята на „Да изчистим България заедно“ е да събира отпадъците разделно, за по-добро качество на живот.

В зелената кампания се включиха още представители на културни институти от Благоевград, които почистиха кв. „Вароша“ и района около него.

Стотици жители от областния град, за поредна година, се обединиха в една обща кауза, а именно по-чист живот, по-чист Благоевград.

Кампанията „Да изчистим България заедно“ се провежда за осма поредна година при голям успех.

На 15 септември, в Световния ден на почистването, България изчисти заедно с милиони доброволци от 150 страни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България