Заместник-министър Николай Проданов: Издирваният затворник Борислав Иванов е осъден за кражби и блудства

Снимка: Архив

Полицията издирва затворника - 48-годишния Борислав Ангелов Иванов, който е избягал от външен неохраняем обект в Ловеч, в който работел. Иванов излежава 13-годишна присъда за блудства и кражби и вече е изтърпял 7 г. от наказанието си. Влязъл в затвора през март 2011 г.

В началото на месеца той бил прехвърлен на по-лек режим и имал право да работи. Тази сутрин в 10:30 ч. е постъпил сигнал, че мъжът изчезнал от обекта. Той работел с още четирима затворници и почиствал халета в бившето млекопреработвателно предприятие „Сердика“. Служител на фирмата, за която работел, забелязал, че Борислав Иванов е изчезнал и оттогава се издирва.

„Не става дума за бягство, а за отклоняване от неохраняем външен обект“, обясни заместник-министърът на правосъдието Николай Проданов. По думите му, днес общо 802-ма затворници рабоят на външни неохраняеми обекти и е невъзможно да се осигури охраната им. Според Проданов, въпросът в случая не опира до пропуски в надзорно-охранителната дейност, а до това доколко законодателят има воля да промени основен принцип от 1968 г., според който на труда се гледа като на основно средство за превъзпитаване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право