Предупредителен код за ниски температури в 12 области утре

Мадуро прекъсна дипломатическите отношения с Колумбия

20 хиляди протестират пред казармите на Националната гвардия в Каракас

Кораби на НАТО акостираха във Варна

Премиерът Борисов на среща на върха между ЕС и Лигата на арабските държави

Цветанов в Благоевград: ГЕРБ трябва да показва предимствата на ЕС, а не да говори като БСП

Хуан Гуайдо: Високопоставени чиновници на Мадуро са избягали в Турция

Алберт Попов: В България и стените помагат, надявам се да зарадвам публиката

Паргов: Крайният срок БСП да се върне в парламента е 27 май

Сърби кандидатстват за прием в армията на Косово

Полицаите, пострадали при ареста на 17-годишен таксиджия: Законът трябва да ни защитава повече

Хамид Хамид: ДПС остана единствената опозиция в парламента

Ябълките са естествен щит срещу болестите Те са единствените плодове, подходящи за десерт

Нормализирано е движението на влаковете по направлението София-Мездра

ГЕРБ: БСП не е искала по надлежния ред залата в Община Видин

Заместничка на Цацаров брани референдума в съда

Според прокуратурата резултатите от референдума, иницииран от екипа на Слави Трифонов, трябва да са задължителни за народните представители.

Тезата защити лично ръководителят на Върховната административна прокуратура Ася Петрова, която е и заместник на главния прокурор. Тя се яви от името на държавното обвинение по делото, което шоуменът води срещу Централната избирателна комисия във Върховния административен съд, предаде БНР.

Макар и с друг прочит на закона, Ася Петрова подкрепи тезата на хората на Слави, че спорните близо 12 500 бюлетини без плик трябва се считат като част от избирателната активност, а не да бъдат извадени от нея. А те са повече от необходимите 12 000 гласували, за да бъде преминат прагът, който превръща допитването в задължително.

На обратното мнение е ЦИК. Решението на съда се чака до две седмици, но то ще може да бъде обжалвано пред петчленен състав на ВАС. Още в сряда, най-късно, трябва да стане ясно как ще се реши драмата с машинното гласуване на 26 март.

Според Комисията то ще е опция само в 500 изборни секции, защото няма време да се осигурят машини за всичките 12 000. Според бившите депутати около Радан Кънев обаче ЦИК няма право на преценка и е длъжна да осигури на избиратели сами да решат – с бюлетина и или машинно да гласуват, а това е било ясно още през 2014 година.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Щом и цацата-кит брани референдума… значи нема как да не мине – ше умра!

  2. Цацата целия се е наврял в дто на крадеца бойко, а тази Ася я помним дето лапала суджуци и цецо тъпото я разхождаше за суджуци. Все агенти на свинефермата герб. След като тези бранят референдума на Слави, значи дългуча се е сдушил с крадеца бойко и ще разкатаят мамата на българския народ заедно.

  3. Абе тъй като отказах да гласувам по въпросите от референдума не си спомням в стаичката имаше ли бюлетини за него или са ги давали както даваха бюлетините за президент,защото ако са били в стаичката е лесно обяснимо,че някои са сложили от незнание и повече от една.От моя гледна точка са меродавни единствено подписите в списъка като бройка,а по закон доколкото си спомням е броя на пликовете,те поне се пускат по един,а колко бюлетини е имало в плик зависи от това дали са били давани бюлетините индивидуално преди гласуването или са били в тъмната стаичка,но не съм обърнал внимание.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.