Замръзване на въглищата спряло ТЕЦ-Перник, запален е резервен газов котел

Заради замръзване на въглищата на ТЕЦ-Перник бе нарушено топлоподаването към абонатите, запален е резервен газов котел, заяви на брифинг във връзка със ситуацията в страната в следствие на лошите метеорологични условия зам.-министърът на енергетиката Николай Николов, цитиран от „Фокус“.

"Единственият проблем, който имаше с топлоподаването, беше ситуацията в ТЕЦ-Перник“, посочи зам.-министър Николов, като уточни, че в Перник е било нарушено качеството на топлоподаването, заради замръзване на въглищата на „Топлофикация – Перник“.

„Запалването на резервен газов котел ще доведе до повишаване на температурата на водата, която се подава на гражданите на Перник. Очаквам след 19.00 часа тази вечер това да се усети от абонатите“, съобщи енергийният зам.-министър.

Той посочи, че утре сутринта е организирано подаване на свежи въглища директно от мината, които ще могат да заменят замръзналите и това ще продължи докогато е необходимо. „Очаквам от утре ситуацията да бъде нормализирана и с ТЕЦ – Перник. С Изключение на това всичко останало по енергийната система е нормално“, увери Николов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България