Себастиан Курц: На ЕС му липсва фокус по големите въпроси

Духът на Шотландия уловен в изложба

Назначиха трима заместник-директори на Националната следствена служба

МО: Военновъздушните сили изпълниха поставените задачи с необходимата ефективност през 2017

Топлата зима напълни водоеми в Шуменско с птици

Вижте какво ще решава Министерският съвет на 18 януари 2018

Румен Радев: Извоюваната през 1878 г. свобода бе „пренесена“ през всичките 140 години

Лиляна Павлова: Получихме признание и подкрепа, че сме на прав път Вижте пълна стенограма от дискусията в Страсбург

Ангела Меркел разчита на социалдемократите да вземат отговорно решение относно коалицията

Арестуваха трима австралийци и един ливанец в Сърбия за трафик на кокаин

Промените в климата – важен акцент в работата на Българското председателство

Асоциацията на организациите на българските работодатели за зеления рекет: Не става дума само втори лифт, а за икономиката на България

Министър Ангелкова: Гръцките туристи в България надхвърлиха 1 млн.

Тереза Мей създаде нов пост в британския кабинет

Първа лига с оборот от 41 млн. евро

Прокуратурата обвини зам.-кмета на Пловдив Кацарски като съучастник на Тотев за зоокъта

Специализирано звено „Антикорупция“ при Софийска градска прокуратура повдигна в понеделник обвинение на заместник-кмета на Пловдив по строителството и общинската собственост Димитър Кацарски за престъпление по служба, извършено в съучастие с кмета Иван Тотев за обществената поръчка за Зоокъта. Двамата са действали като съучастници – Иван Тотев като извършител, а Димитър Кацарски като помагач, са установили събраните доказателства са установили, че престъплението по служба.
Кацарски е обвинен за това, че на 28 юли 2014г. умишлено е улеснил кмета Тотев да извърши престъпление по служба във връзка с изграждането на „Зоокът–Пловдив“, от което за общината са настъпили вреди в размер на 1 000 000 лв. Зам.-кметът Кацарски е бил назначен от градоначалника Тотев за председател на комисия за провеждането на „Открита процедура“ по реда на ЗОП за избор на изпълнител за извършване на строително–монтажните работи по зоокъта.
Като председател на комисията и в нарушение на ЗОП Кацарски е предложил на Тотев откритата процедура да бъде прекратена. По този начин Кацарски е дал възможност на кмета на община Пловдив да открие друга процедура – договаряне без обявление. Тя е  проведена като пряко договаряне с изпълнителя в нарушение на ЗОП. Освен това тази процедура е проведена без одобрен идеен инвестиционен проект към момента на откриването й, без одобрена количествено–стойностна сметка за проекта и без издадено разрешение за строеж. Тези изисквания на закона не са били изпълнени и към момента на сключване на договора за строителство на зоокъта с фирмата изпълнител – „Запрянови 03“ ООД. Според СЗ „Антикорупция“- СГП престъплението е извършено с цел да се набави облага в размер на 1 млн.лв. за търговското дружество.
Зам.-кметът Димитър Кацарски отказа коментар на повдигнатите му обвинения с аргумента, че все още се водят процесуално-следствени действия. В понеделник той бе на работното си място в бившия Партиен дом на площад „Централен“ в Пловдив.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.