На 21 юли 2019 да почерпят

Затвориха две летища в Силиция след ново изригване на Етна

Морковите зареждат организма с ценни вещества Могат да се консумират също листата и стъблата на оранжевия зеленчук

Великотърновка се венча в храм от 18-ти век в село с един жител Стела се запознала с бъдещия си съпруг в църквата в планинското с. Влахи

Ентусиасти преобразяват цял квартал Групата “Бъди общественополезен” вдъхна нов живот на 13 градинки в Изток

Срив в системата на Гранична полиция спря за близо час обработката на камиони на „Капитан Андреево“

Откриха първата ясна снимка на Нийл Армстронг, докато ходи по Луната

Рим обяви най-висока степен на терористична заплаха

Рожен събра над 200 000 българи от страната и чужбина

Крит – откъдето Европа е започнала На острова всичко е мълчание, останалото е лош превод

Най-малко трима души загинаха при катастрофа на малък самолет в Германия

Извадиха варели за опасни химикали от река Марица

ТИР разпиля дини на АМ „Марица“, след като се удари с лека кола

Христо Стоичков: ЦСКА ще има нов стадион!

64-годишен мъж е с опасност за живота след катастрофа край Разград

Прокуратурата обвини зам.-кмета на Пловдив Кацарски като съучастник на Тотев за зоокъта

Димитър Кацарски и Иван Тотев
Специализирано звено „Антикорупция“ при Софийска градска прокуратура повдигна в понеделник обвинение на заместник-кмета на Пловдив по строителството и общинската собственост Димитър Кацарски за престъпление по служба, извършено в съучастие с кмета Иван Тотев за обществената поръчка за Зоокъта. Двамата са действали като съучастници – Иван Тотев като извършител, а Димитър Кацарски като помагач, са установили събраните доказателства са установили, че престъплението по служба.
Кацарски е обвинен за това, че на 28 юли 2014г. умишлено е улеснил кмета Тотев да извърши престъпление по служба във връзка с изграждането на „Зоокът–Пловдив“, от което за общината са настъпили вреди в размер на 1 000 000 лв. Зам.-кметът Кацарски е бил назначен от градоначалника Тотев за председател на комисия за провеждането на „Открита процедура“ по реда на ЗОП за избор на изпълнител за извършване на строително–монтажните работи по зоокъта.
Като председател на комисията и в нарушение на ЗОП Кацарски е предложил на Тотев откритата процедура да бъде прекратена. По този начин Кацарски е дал възможност на кмета на община Пловдив да открие друга процедура – договаряне без обявление. Тя е  проведена като пряко договаряне с изпълнителя в нарушение на ЗОП. Освен това тази процедура е проведена без одобрен идеен инвестиционен проект към момента на откриването й, без одобрена количествено–стойностна сметка за проекта и без издадено разрешение за строеж. Тези изисквания на закона не са били изпълнени и към момента на сключване на договора за строителство на зоокъта с фирмата изпълнител – „Запрянови 03“ ООД. Според СЗ „Антикорупция“- СГП престъплението е извършено с цел да се набави облага в размер на 1 млн.лв. за търговското дружество.
Зам.-кметът Димитър Кацарски отказа коментар на повдигнатите му обвинения с аргумента, че все още се водят процесуално-следствени действия. В понеделник той бе на работното си място в бившия Партиен дом на площад „Централен“ в Пловдив.
error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.