Съдията, който не дава дузпа

На 17 март 2018 да почерпят

Луиза Григорова дава любовни съвети на тийнейджърки 16 известни българки споделят за първия секс и други истории

Лара Крофт раздава секси ритници Елизабет Шу се завръща в главната женска роля

Легионерът от Орешник излезе от ареста срещу 5000 лева гаранция

Доналд Туск: ЕС ще изпрати ясно послание за отравянето на Сергей Скрипал

Макрон: Русия стои зад покушението срещу Скрипал

Ремонтират централен водопровод в Бургас

Саудитска Арабия и хутите водят тайни преговори за спиране на войната

Маколи Кълкин излиза на ринга срещу Александър Русев Мистър "Сам в къщи" единствен прие предизвикателството на кечиста

Александър Сабанов, ВМРО: Търканията в Обединени патриоти са само между лидерите

Руският посланик в Лондон е получил дипломатическа нота за състоянието на Сергей и Юлия Скрипал

Русия отрече да извършва бойни полети над Източна Гута

Покривът на Регионалния исторически музей в Плевен протече след ремонта

Пламна покривът на необитаема сграда в центъра на София

Прокуратурата обвини зам.-кмета на Пловдив Кацарски като съучастник на Тотев за зоокъта

Специализирано звено „Антикорупция“ при Софийска градска прокуратура повдигна в понеделник обвинение на заместник-кмета на Пловдив по строителството и общинската собственост Димитър Кацарски за престъпление по служба, извършено в съучастие с кмета Иван Тотев за обществената поръчка за Зоокъта. Двамата са действали като съучастници – Иван Тотев като извършител, а Димитър Кацарски като помагач, са установили събраните доказателства са установили, че престъплението по служба.
Кацарски е обвинен за това, че на 28 юли 2014г. умишлено е улеснил кмета Тотев да извърши престъпление по служба във връзка с изграждането на “Зоокът–Пловдив”, от което за общината са настъпили вреди в размер на 1 000 000 лв. Зам.-кметът Кацарски е бил назначен от градоначалника Тотев за председател на комисия за провеждането на “Открита процедура” по реда на ЗОП за избор на изпълнител за извършване на строително–монтажните работи по зоокъта.
Като председател на комисията и в нарушение на ЗОП Кацарски е предложил на Тотев откритата процедура да бъде прекратена. По този начин Кацарски е дал възможност на кмета на община Пловдив да открие друга процедура – договаряне без обявление. Тя е  проведена като пряко договаряне с изпълнителя в нарушение на ЗОП. Освен това тази процедура е проведена без одобрен идеен инвестиционен проект към момента на откриването й, без одобрена количествено–стойностна сметка за проекта и без издадено разрешение за строеж. Тези изисквания на закона не са били изпълнени и към момента на сключване на договора за строителство на зоокъта с фирмата изпълнител – “Запрянови 03” ООД. Според СЗ “Антикорупция”- СГП престъплението е извършено с цел да се набави облага в размер на 1 млн.лв. за търговското дружество.
Зам.-кметът Димитър Кацарски отказа коментар на повдигнатите му обвинения с аргумента, че все още се водят процесуално-следствени действия. В понеделник той бе на работното си място в бившия Партиен дом на площад “Централен” в Пловдив.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.