Зам.-кметът Евгени Крусев: Няма вариант кръстовището при Ректората да не е отворено в понеделник

Няма вариант кръстовището при Ректората на Софийския университет да не е отворено за движение в понеделник сутринта. Това каза пред журналисти заместник-кметът на Столична община по направление „Транспорт“ Евгени Крусев след инспекцията на ремонта на кръстовището при Ректората на Софийския университет.

Той поясни, че графикът е направен при максимална мобилизация неделя вечерта всичко да е готово, така че в понеделник кръстовището да работи нормално. По думите му изпълнението на графика се обуславя от хубавото време.

„Тук ремонт не е правен от около 20 години. Вече кръстовището е затворено 12-ти час. За тези 12 часа строителите са премахнали изцяло старата настилка. На места излезе по-слаба основа на самото кръстовище, така че там се фрезова допълнително. Очакваме до два часа да започне асфалтиране“, каза Крусев и поясни, че това ще се случи на три пласта. „За утре ще остане износващият финален пласт асфалт, плюс маркировката“, каза заместник-кметът.

Инфраструктурните ремонти в столицата, с изключение на този по ул. „Граф Игнатиев“, ще приключат до 15 септември, обяви Евгени Крусев. По думите му ремонтите по бул. „България“, бул. „Арсеналски“, бул. „Васил Левски“, Източната тангента и ул. „Резбарска“ трябва да приключат до 15 септември 2018 г.

„Всички тези обекти ще приключат на първия учебен ден, така че когато трафикът се засили, да могат да се използват пълноценно всички булеварди и улици“, обясни Крусев.

На въпрос как ще коментира изявления в публичното пространство, че ремонтите в столицата не са качествени, заместник-кметът отговори: „Нямам информация някоя дейност да е изпълнена некачествено. Има строителен надзор, който постоянно следи на обектите. Той има за ангажимент единствено и само това да съблюдава за качеството“, обясни още Крусев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България