На 19 август 2019 да почерпят

Земетресение от 5,9 в Западния Тихи океан

Двама каякари оцеляха, след като ледник се разцепи пред очите им в Аляска (ВИДЕО)

Анкара наруши многократно гръцкото въздушно пространство

Арестуваха французин, превозвал тялото на жена си в куфар заедно с двете си деца

Пожарът край Реброво е локализиран Няма опасност за населението в околните села, съобщиха от МВР

Служители на БГ ТОЛ намериха двама бежанци, укрили се в багажника на автобус 

Недостиг на гориво, храни и лекарства Прогнозата се съдържа в таен доклад на британското правителство

Съветник на Доналд Тръмп потвърди интереса към закупуване на Гренландия

Километрично задръстване в района на „Дунав мост“

Друсат се с райски газ в заведенията по морето

Тиам готов за ЦСКА

Жена скочи от 14-ия етаж на блок в Бургас

Топ 10 на най-проспериращите пилоти във „Формула 1“

Остава затворен за движение участакът на магистрала „Струма“ между Дупница и Бобошево 

Зам.-кметът на „Младост“ Румен Русев пред „Труд“: Иванчева бавеше всичко

Арестуваният кмет на район „Младост“ Десислава Иванчева твърди, че нейното задържане е инсценировка, в която голяма роля има нейният заместник с ресор „Строителство“ архитект Румен Русев. „Труд“ се свърза с г-н Русев, който преди е бил от редиците на вече несъществуващата „България без цензура“, основана от Николай Бареков. Преди това вестникът направи проверка чрез своите източници в администрацията на район „Младост“ и научи, че има подготвена от Иванчева заповед за уволнение на Русев, заради разногласия за начина на управление на квартала. Според него началничката му е забавяла и най-дребните документи, като искания за промяна на адрес или изкопаване на ями в кв. Горубляне.

Ето какво каза заместник-кметът пред „Труд“:

– Г-н Русев, вече казахте, че не желаете да взимате мястото на Десислава Иванчева, както тя твърди. Но в „Труд“ научихме от свои източници в администрацията на район „Младост“, че още преди да бъде задържана г-жа Иванчева е подписала заповед за уволнението Ви. Знаете ли такова нещо?
– Не знам за такова нещо.

– Възможно ли е това да е така – усещали ли сте индикации, че тя ще Ви уволни?
– Усещал съм, да, така че нищо чудно да съм гласен за уволнение.

– Имате ли все още нещо общо с „България без цензура“?
– Вече такава партия не съществува, но бях представител в 23 МИР в София и кандидат за районен кмет в район „Студентски“ през 2015 година. Но тогава събираха всички (с качества – б.а.) и колкото и да отказваш, нямаше как да не те кандидатират.

– Доста странно ми изглежда картината със заместник-кметовете около г-жа Иванчева – напусналите Иван Лапатов и Никола Вапцаров – от „Нормална държава“ на Георги Кадиев. Вие пък от „България без цензура“. Този подбор г-жа Иванчева на експертно ниво ли го е извършвала или?
– (Смее се). Разбира се, а не от кол и въже. Иванчева изобщо нямаше как да знае от коя партия съм бил или за какъв пост съм кандидатствал.

– А Вас г-н Кадиев ли ви препоръча?
– Не, не. С г-жа Биляна Петрова (арествуаната с Иванчева нейна заместничка – б.а.) се познавам отдавна. И просто ме поканиха за експерт при разглеждането на проекта на „Гаранти коза“ и явно тогава ме е харесала г-жа Иванчева. Кани ме няколко пъти, но й отказвах.

– Но все пак накрая приехте.
– Ами, това беше чудесна идея – хората да избират сами кой да ги управлява в районите. За съжаление всичко се обърка и опорочи.

– Вие сте имали доста противоречия на експертно ниво с г-жа Иванчева, нали така?
– Разбира се. Веднага Ви давам пример – идват хора при мен и ми казват „Преписка стои при Вас за смяна на адрес“. Отивам при Иванчева и й обяснявам „Извинявай много, пускай ги тези неща директно към мен, нали аз ги разпределям“. Изготвиха заповед тези случаи да идват при мен, а тя един месец не ги подписва.

– С какви аргументи не ги подписваше?
– Ами, с никакви. Като мине през мен преписка за издаване на регистрация за адрес какво ще стане? Ще се построи някой къща, която вече я има ли? Става дума за съвсем дребни неща – да речем изгребна яма в Горубляне, право на преминаване. Тя не ги подписва, ама хората идват при мен и се оплакват. А те просто тези документи ги няма при мен, защото тя не ми ги е пратила.

– Доста време издържахте да работите с г-жа Иванчева.
– Ами и аз се учудвам. Явно съм много издръжлив.

– Ако не Ви уволнят, ще си тръгнете ли сам от администрацията на район „Младост“?
– Ако хората от администрацията искат да си тръгна, нека да дойдат и да ми кажат. Те специално дойдоха при мен и ми казаха – „Ако Вие си тръгнете и Владимир Клисуров си тръгне (зам.-кметът, който в момента изпълнява длъжността на кмет – б.а.), от Московска 33 ще ни назначат някого“. Ако ми нямат доверие, си тръгвам. Но да дойде пак някой отгоре и да ги прави на маймуни (с управлението си б.а.) – няма смисъл.

– А досегашният начин на управление добър ли беше?
– Не.

– А какъв е добрият начин?
– Трябва да е нещо, което работи. Някой да познава материята и проблемите и най-важното – да иска да ги реши, иначе няма да стане нищо.

– Какво е Вашето лично мнение за подкупа, за който е обвинена Десислава Иванчева?
– Никога не съм я чувал да иска пари.

– Тоест говорим просто за нейната некомпетентност, която Ви е нервирала?
– Некомпетентност е много крайна дума. По-скоро липсата й на чувство за време.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

 1. В нашата мила татковина няма равни на герберите, ако ги слушаш как се хвалят и как лъжат, иначе са си абсолютни боклуци и мършуляк и ние го видим.До кога ще ни правят на идиоте тези уроди бре?

 2. Аз съм служител от тази администрация и мога да ви кажа, че всяка дума на арх. Русев е самата истина. Достоен човек и голям професионалист!

 3. Документите се обработват и издават от дирекциите. Кметът само подписва. Така, че – ПУЧ от служителите ѝ.

 4. Политическите науки отдавна са клон от познанието за държавите и системите за управление, а политик е професионална квалификация
  Не всичко, което казва Русев е вярно. Що за изразяване е това – пускаме – не пускаме.
  Младост ще има възможност за професионално управление на администрацията чак след година. Сега е претоварен емоционално.
  Не се планира нищо за Копенхаген, разпадащи се училища или нови градоустройствени планове, които да заменят грешните настоящи.
  Както се разбира, ако някой е над закона, то не е над разума и морала

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.