Зам.-кметът на Свищов участва в кръгла маса в Стопанска академия

По покана на СА "Димитър А. Ценов" - Свищов, зам.-кметът Анелия Димитрова взе участие в кръгла маса, на която бяха дискутирани Глобалните цели за устойчиво развитие и взаимодействието на младите хора, бизнеса и университетите за постигането им. Като специален гост и участник в кръглата маса, заместник-кметът Анелия Димитрова благодари за поканата и приветства екипа за реализирането на този актуален и ползотворен проект. Тя подчерта, че през последната година в община Свищов са вложени над 3 млн. лева в образователната инфраструктура и като отговорна институция, с поглед към бъдещето на младото поколение, Общината полага системни грижи за реализиране на качествено образование и създаване на благоприятни условия за младите хора да учат и се да развиват.

Ръководителят на екипа доц. д-р Анастасия Марчева благодари на представителите на община Свищов за присъствието и активното отношение към образователния процес, както и подкрепа, която оказват на Стопанска академия по време на различни форуми и инициативи.

При представянето на своя доклад, д-р Марчева акцентира върху това, че при реализирането на задачите по проекта има активно международно участие на университети от 5 континента, което от своя страна допринася за обмяна на идеи, създаване на добри връзки и полезни контакти с млади хора от различни краища на света. Екипът по проекта запозна аудиторията с резултатите от направените проучвания и анкети, като стана ясно че над 70% от анкетираните студенти са запознати с Глобалните цели за устойчиво развитие, като най- важни според тях са: сигурна работа и икономически растеж - 71%; качествено образование – 66%; иновации и инфраструктура – 58%; добро здраве – 48%; мир и справедливост – 42%; край на глад – 40 %

80% от анализираните бизнес организации са с опит и традиции в производството повече 10 години, и участват в различни проекти и инициативи, насочени към изграждането на стабилно партньорство и по-добро взаимодействие между младежите, образованието и бизнеса, за реализиране на целите за устойчиво развитие. Резултатите от проучванията ще допринесат за разработване на учебни материали, съобразени с изискванията на бизнеса, като по този начин ще се подобри двупосочната връзка. Образованието ще отговаря на съвременната реалност, на пазара на труда и целите за устойчиво развитие.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони