Зам.-кметът на София Евгени Крусев подава оставка

Вчера е получил призовка като обвиняем за ремонта на "Граф Игнатиев"

Зам.-кметът на София по направление „Транспорт и транспортни комуникации” Евгени Крусев ще подаде оставка. "В рамките на днешния ден ще я депозирам в деловодството", обяви самият той на извънреден брифинг.

Решението му е във връзка с проверката за ремонта на ул. "Граф Игнатиев" в столицата, по която зам.-кметът е призован в качеството на обвиняем, "Считам, че това е най-мъжката позиция, за да може разследването да си свърши работата", посочи той.

"Оказваме пълно съдействие на всички разследващи органи, изпратили сме пълната документация, която е изискана", увери Евгени Крусев.

В качеството си на възложител на тази процедура, аз нося отговорност, обясни зам.-кметът. Ако съм бил подведен от проектант или някой друг, се надявам, че прокуратурата ще установи това, добави той.

"Можем да кажем, че "Граф Игнатиев", от един ориенталски битак, стана една от най-красивите улици в София", уверен е Крусев.

Той съобщи, че е призован от разследването да даде показания идния вторник.

Евгени Крусев пое преди по-малко от година и половина един от най-тежките ресори в Столична община - транспорта, след като бившият зам.-кмет Любомир Христов подаде оставка заради скандала с обществената поръчка за 60 спирки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България