Над 800 жертви на COVID-19 в Турция, заразените са близо 40 000

Великобритания регистрира нов рекорден ръст на смъртните случаи за денонощие

27-годишна родилка стана жертва на COVID-19 в Северна Македония

Трябват антикризисни мерки и за медиите

ЕС насочва 20 млрд. евро към чужди държави за справяне с COVID-19

Бърни Сандърс се отказва от надпреварата за президент на САЩ

Хиляди хора горят с платени почивки Много туроператори могат да бъдат заличени заради прекратени застраховки

Над 60 000 починали от коронавируса в Европа

ЕК одобрява схема за гаранция от 255 млн. евро за малките и средните дружества в България

Захариева: Парите за „такса“ коронавирус ще бъдат върнати на гражданите

Тълпи на пазарите въпреки карантината Търговци и клиенти не ползват маски и ръкавици, показа проверка на “Труд”

Лондон не планира да сваля мерките

ДДС при продажба на недвижим имот

75-годишен мъж дари пенсията си на болницата в Чирпан

Българин отказа да си сложи маска в магазин във Виена и заплаши служители с отвертка, задържаха го

Зам.-кметът на столицата Йоана Христова: Нови сензори започват да мерят въздуха в София до края на годината

Очаква се до края на годината да заработят 22 нови сензора ще измерват качеството на въздуха в София, съобщи столичният зам.-кмет Йоана Христова по време на конференцията SOFAIR.

Столична община е водещ партньор на проект AIRTHINGS „Ефективно използване на новите технологии за чист атмосферен въздух“, финансиран по Програма „Балкани – Средиземно море“ (2014 – 2020), който се реализира съвместно с общините Солун, Никозия, Тирана и Скопие. В рамките на проекта ще бъдат монтирани 22 мониторигови устройства от сензори за следене на показателите на въздуха. „Сензорните станции ще бъдат част от отворена платформа за мониторинг, която ще позволява визуализиране и анализ на данни за въздуха не само в София, но и в градовете партньори по проекта“, каза Христова.

Стойността на инвестицията за доставката на сензорните станции и за разработката на платформата е в размер на 672 хил. лв. Към момента, след проведена процедура по Закона за обществените поръчки, вече е избрана фирмата, която ще достави сензорите, сключен е договор и предстои доставката им. Очакванията на общината са, че до края на 2019 г. сензорите ще бъдат внедрени.

„Междувременно вече представихме 22-те геоидентифицирани локации, на които ще се разположат сензорите и които бяха определени чрез научно обоснован геопространствен мултикритериен анализ. Данните от сензорите ще се събират в Отворена онлайн платформа, която ще позволява събиране и анализ, както и възможност за добавяне на разширен обем от данни и от други източници – вкл. съществуващите станции на ИАОС и други източници на данни“, каза още Христова.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.