Калоян Паргов: По Стратегията от 2011-а СО похарчи 630 милиона, а въздухът сега е 5 пъти по-мръсен

Общинският съвет Варна свиква сесия за Морската градина Местният парламент ще обсъжда предложението за референдум

БФС се хвали с 19,1 млн. лв. Бюджет

Каракачанов изпрати 35-ия контингент в Афганистан с икона на Св. Георги

МЗ и областните болници се договориха за преструктуриране 200 млн. лв. са общите задължения на държавните болници, 57 млн. са вече просрочени

Хасковлията, който уби жена си от бой, вече е обвиняем Грозят го от 3 до 12 години затвор

НВУ ще подготвя кадри за управление на въздушното движение Атрактивната специалност е разкрита по договор между военния ВУЗ и РВД

Дават общинско жилище на вдовица без дом

Алианц заема водеща позиция в животозастраховането

По 20 000 лв. глоби за наркопроизводители

Уседналост до школото дава предимство на първолаци

Почти три години след трагедията Варненският окръжен съд реши: Три години затвор за гинеколог, причинил смъртта на бебе

Елена Йончева: Не работя за български, нито за чужди служби, премиерът Борисов би трябвало да има такава информация

Наложиха ограничения за Котленския проход Пътищата Твърдица-Елена и Сливен-Стара река - забранени за камиони

Клошарско „общежитие“ пламна на 19-ти етаж Запалена свещ е станала причина за пожара

Зам.-кмет на Търново и ученици oбсъдиха функциите и отговорностите на местната власт

Снимка: Община Велико Търново

Заместник-кметът на Велико Търново Снежана Данева-Иванова и ученици от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Ангел Попов” обсъдиха устройството и функциите на органите на местната власт. Младите хора се запознаха със структурата на общиската администрация и отговорностите на служителите в различните дирекции, отдели и звена.

Учениците гостуваха в Общината по повод седмицата на предприемачеството. Те се обучават в специалностите „Строителство и архитектура“, „Интериорен дизайн“ и „Парково строителство“. Ръководител на учлищната група е преподавателят инж. Валентин Митков.

Младите хора се интересуваха и от възможностите за обучение и професионална реализация. Заместник-кметът Снежана Данева-Иванова обясни, че всяка година Община Велико Търново, съвместно с Бюрото по труда предлага платени професионални стажове и насърчава заетостта на младежи до 29-годишна възраст. „На хората, които се справят най-добре с възложените им отговорности, предлагаме да останат да работят в администрацията и да развиват професионалните си умения”, разясни Снежана Данева-Иванова.

Учениците от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия подариха на Снежана Данева-Иванова коледен венец, изработен от естествени материали. Тя запозна младите хора с проекта „Моята градинка”, чрез който Община Велико Търново осигурява посадъчен материал за облагородяване на обществени и млеждублокови пространства. „Дайте воля на вашето въображение и споделете идеите си за двора на училището ви. Ние ще осигурим необходимите материали”, обърна се към учениците Снежана Данева-Иванова.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.