На 20 август 2019 да почерпят

Сътресения в „Марибор“ преди „Лудогорец“

Ново огнище на африканска чума в Русенско

Край на свободното движение към Великобритания от 1 ноември При Брекзит без сделка гражданите на ЕС няма да имат право на престой и работа

Намериха още човешки останки край Негован

Макрон призова Путин да зачита демокрацията

Няма замърсяване на въздуха от пожара край Ботевград Към момента пламъците са овладяни, съобщиха огнеборците

Цялата територия на област Перник е обявена за санитарна зона заради чумата

Световен отровител 19 със серен двуокис е България (обзор) 350 000 тона от отровния газ изхвърлила страната ни в атмосферата през 2018 г.

Горски пожар наложи евакуация на най-малко 9000 души на Канарските острови

„Патриотичен фронт” възкръсва за местните избори Уточняват населените места

Виртуални турове сменят ваканциите Чрез добавена реалност ще посещаваме труднодостъпни и защитени места

САЩ тестваха крилата ракета със среден обсег

Доплащаме за лечение по официални тарифи С Наредба на здравния министър ще се избегне нерегламентираното даване на пари

Задължителен ли е медицинският преглед, когато започваме работа

Зам.-кмет на Търново и ученици oбсъдиха функциите и отговорностите на местната власт

Снежана Данева-Иванова – зам.-кмет на В. Търново и деца в училище

Заместник-кметът на Велико Търново Снежана Данева-Иванова и ученици от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Ангел Попов” обсъдиха устройството и функциите на органите на местната власт. Младите хора се запознаха със структурата на общиската администрация и отговорностите на служителите в различните дирекции, отдели и звена.

Учениците гостуваха в Общината по повод седмицата на предприемачеството. Те се обучават в специалностите „Строителство и архитектура“, „Интериорен дизайн“ и „Парково строителство“. Ръководител на учлищната група е преподавателят инж. Валентин Митков.

Младите хора се интересуваха и от възможностите за обучение и професионална реализация. Заместник-кметът Снежана Данева-Иванова обясни, че всяка година Община Велико Търново, съвместно с Бюрото по труда предлага платени професионални стажове и насърчава заетостта на младежи до 29-годишна възраст. „На хората, които се справят най-добре с възложените им отговорности, предлагаме да останат да работят в администрацията и да развиват професионалните си умения”, разясни Снежана Данева-Иванова.

Учениците от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия подариха на Снежана Данева-Иванова коледен венец, изработен от естествени материали. Тя запозна младите хора с проекта „Моята градинка”, чрез който Община Велико Търново осигурява посадъчен материал за облагородяване на обществени и млеждублокови пространства. „Дайте воля на вашето въображение и споделете идеите си за двора на училището ви. Ние ще осигурим необходимите материали”, обърна се към учениците Снежана Данева-Иванова.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.