Зам.-кмет на Търново поздрави учениците, преминали пътя на Ботевата чета

Близо 50 ученици от Велико Търново и техни съмишленици родолюбци извървяха пътя на Ботевата чета. Походът им продължи шест дни – групата потегли от Козлодуй на 27 май и на 2 юни изкачи връх Околчица. Младите хора от клуб „Незабравка” и ръководителката им Снежанка Димитрова бяха приветствани от заместник-кмета на старопрестолния град проф. Георги Камарашев. Той ги поздрави от името на кмета на Велико Търново Даниел Панов.

Всеки участник в националния поход „По пътя на Ботевата чета” получи благодарствена грамота, подписана от Даниел Панов. Учениците и Снежанка Димитрова връчиха на проф. Камарашев фланелка с лика на големия български поет и революционер Христо Ботев, както и благодарствено писмо до Даниел Панов.

Великотърновската група се представи достойно – походниците завоюваха първо места в категорията „Екология - средношколци”, няколко победи в спортните състезания в Софрониево, както и първа награда в надиграването на народни хора в центъра на Козлодуй.

В похода участваха възпитаници на осем училища от Велико Търново и едно учебно заведение от Дряново. Средства в подкрепа на родолюбивата инициатива дари народният представител от региона и председател на най-голямата парламентарна група Цветан Цветанов. С негова помощ до връх Околчица се изкачи и още една група от Велико Търново, наброяваща над 20 души.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България