Зам.-министърът на транспорта: Имаме воля да решим проблемите в жп сектора и част от решаването им е стартирането на концесията на летище „София“

Искам да подчертая, че правителството и Министерство на транспорта имат волята да реши проблемите в жп сектора и част от решаването на този проблем е и стартирането на концесията на летище „София“. Това каза по време на брифинг Велик Занчев, зам.-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията и председател на Борда на директорите на БДЖ във връзка с европейската нотификация, която след проучване на ЕК разрешава отпускане на държавна помощ за дружеството.

Според Владимиров ще има огромен интерес за концесията на летище „София“ от страна на инвеститори. Той поясни, че процедурата не се е случила, защото е имало промяна в държавното ръководство. „Концесията е прекратена по време на служебното правителство“, обясни Занчев.

Заместник-министърът допълни, че правителството и ръководството на Министерство на транспорта се ангажират с решаването на проблемите както в жп транспорта, така и в цялата палитра от транспорт в държавата. „Тези проблеми са натрупани във времето. За първи път започва старта за решаването им.

Има волята на правителството и железницата става приоритет на държавата. Още повече, че и европейските институции признават, че е свършена огромна работа в железницата и че дружеството е жизнеспособно. Това е благодарение на мениджмънта и ръководството на министерството“, коментира Занчев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България