Зам.-министър Вергиния Кръстева: Предизвикателствата пред земеделието и селските райони изискват решения, базирани на научни изследвания

„За да отговорим на глобалните икономически процеси и да повишим конкурентоспособността на земеделието, е необходимо стимулиране на адаптацията му към бързо променящия се свят на дигиталните технологии, цифровите иновации и приложения“. Това заяви заместник-министърът на земеделието, храните и горите Вергиния Кръстева по време на Срещата на министрите на земеделието на Китай и страните от Централна и Източна Европа (формат 16+1). Това съобщиха от пресслужбата на МЗХГ.

Събитието е на тема “Интелигентно земеделие-иновативни решения за продоволствена сигурност и безопасност на храните“.

Вергиния Кръстева допълни още, че предизвикателствата, пред които са изправени земеделието и селските райони изискват решения, базирани на научни изследвания, иновации за модернизация и нови технологии.

По време на форума беше приета Съвместна декларация, относно важността на сътрудничеството между Китай и страните от ЦИЕ.

13-ят форум за агро-търговия и икономическо сътрудничество между Китай и страните от Централна и Източна Европа се провежда във Вилнюс, Литва.

Коментари

Задължително поле