Вижте какво реши Министерският съвет днес, 25 април 2018

Нови обвинения за Десислава Иванчева и заместниците й

Весела Лечева: Лиляна Павлова и Красен Кралев няма да си подадат оставките, но дължат голямо извинение на младите хора

Бойко Борисов: България намали външния си дълг с 2,3 милиарда лева

Прокуратурата внесе обвинителен акт срещу бивш съдия и срещу адвокат

Търгове ще определят нивата на рентите за земеделска земя Компанията за управление на земя "Агрион" отдава парцелите чрез тайно наддаване

Ротрианци дариха автомобил на социален дом в Свищовско

Тимуровци с акция в помощ на самотна майка от Горна Оряховица

Пожарникари спасиха щъркелово яйце в Балкана

Свищовлия ще отговаря за зверски побой на съгражданин

Заловиха апаш, разиграл нова измама – „пратка за кмета”

Сотир Цацаров: Желяз Андреев няма да бъде екстрадиран, постигнахме консенсус със САЩ

Пощаджия осъден на 6 години затвор за кражба на влогове

Задигнаха 100 000 лева от банкомат

Повдигнаха обвинение на мъж за лъжесвидетелстване

Зам.-министър Милко Бернер се срещна с делегация от ОЛАФ

Снимка: МВР

Заместник-министърът на вътрешните работи Милко Бернер се срещна с Маргарет Хофман, директор на дирекция „Политики“ в Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) и Ирене Санчез, началник на отдел „Развитие на политиките и програма „Херкулес“.

Те коментираха въпроси от взаимното сътрудничество с ОЛАФ, работата на дирекция АФКОС и досиетата, за които България ще отговаря в рамките на Председателството на Съвета на Европейския съюз към РГ „Борба с измамите“, съобщиха от МВР.

Представителите на ОЛАФ изказаха благодарност към ръководството на МВР за изключително ползотворната работа с българската координационна служба за борба с измамите (АФКОС) и подчертаха проактивното им участие в работните групи в Европейската комисия и Съвета на ЕС.

Маргарет Хофман отбеляза водещата роля на дирекция АФКОС и Министерството на вътрешните работи на Република България в изготвянето, изпълнението и отчитането на Национална стратегия за борба с измамите още преди присъединяването на България към ЕС през 2005 г. и достойнствата на действащата Национална стратегия за превенция и борба с нередностите и измамите за периода 2014-2020 г.

Зам.-министър Бернер акцентира върху стратегическото значение на ОЛАФ като партньор на България и изрази подкрепа за изменение на Регламента (ЕС, ЕВРАТОМ) № 883/2013 на Европейския парламент и на Съвета от 11 септември 2013 г. за разследванията, провеждани от Европейската служба за борба с измамите във връзка с влезлия в сила миналата година Регламент за установяване на засилено сътрудничество за създаване на Европейска прокуратура.

Заместник-министърът увери партньорите от ОЛАФ, че дирекция АФКОС и Министерството на вътрешните работи ще приложат най-високите стандарти за защита на финансовите интереси на Европейския съюз.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.