Карнобатското село Сърнево си отдъхна засега за нивото на река Русокастренска, в Камено следят с тревога прогнозата

Психар затри съседка и се самоуби с ток Преди да нахлуе при баба Минка, Цветан буйствал гол на балкона

Крадлива рода мята камъни по полицаи Гюлините уличени в бракониерство

Момче прибра 35 000 от мераклии за женитба

Стартира програмата за летни студентски стажове в държавната администрация

Откраднаха 4 500 лв. от възрастен пчелар, докато продава мед

Ученият, събирал данни за потребители във Фейсбук, заяви, че е “изкупителна жертва”

Румен Радев взе участие в церемонията по запалването на вечния огън в памет на жертвите на Холокоста Горд съм, че в тъмните времена на Европа българите успяха да спасят своите евреи, заяви държавният глава

“Ислямска държава” пое отговорност за атентата в Кабул

Премиерът Бойко Борисов ще участва в заседанията на Европейския съвет

Такси се обърна по таван в центъра на Търново

Вижте какво реши Министерският съвет днес, 21 март 2018

Кметове викат пожарната за измръзнали щъркели в гнездата В Ковачевец носят риба на гостите, за да ги подкрепят

Най-малко 26 души загинаха при пореден самоубийствен атентат в Кабул

През зимния сезон БАБХ извърши 804 извънредни проверки в курортите

Зам.-министър на енергетиката: Доставките на газ от Азербайджан за България могат да започнат от 2020 година

Снимка: Архив

Азербайджанската държавна петролна компания СОКАР е уверила българската страна, че доставките на газ за България може да започнат от 2020 година, съобщи заместник-енергийният министър Жечо Станков след среща с ръководството на СОКАР в Баку, предаде БНР.

“Това, което е посочено към тях като срокове, и което ще бъде изпълнено е от 2020 г. да функционира газовата инфраструктура, за която те са главен фактор, а именно Южният газов коридор. Съответно ние сме поели ангажимента и постоянно, ежемесечно се чуваме, за да ги брифираме как се движи гръцката връзка и от тяхна страна имаме уверение, че 2020 г. ще потекат потоците по този един милиард кубични метра към България през Южния газов коридор, IHB, съответно към нашата газова система на “Булгартрансгаз”.

Заместник-министър Жечо Станков съобщи още, че има възможност, след 2023 година страната ни да започне да доставя по-големи количества газ от Азербайджан от други нейни находища. В момента “Булгаргаз” има договор за доставка на 1 милиард кубически метра от находището “Шах Дениз 2”.

Същевременно азербайджанските партньори обмислят по какъв начин да се инвестира в проекта за газоразпределителния център “Балкан”.

“По техните думи и по начина, по който представиха своите намерения за перспектива, те търсят варианта как точно могат да станат инвеститори, като визираха, дали чрез майката компания СОКАР или чрез дъщерна компания, което ни обнадежди, че се обсъжда действително варианта за развиване на такъв проект на територията на страната. Не бе поет ясен ангажимент,с какво точно ще участват, но самият факт, че търсят вариант как /използвам правилната дума как да се включат в него показва, че вече имаме работещи процеси в СОКАР, които са задействани, за да мислят в тази насока”.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Цялата газова индустрия на Азербайджан се контролира от”Газпром”,ако не знае нашето правителство.Този вариант е толкова хипотетичен,колкото и находищата в Черно море. Чуваме само: думи,думи,думи.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.