Зам.-министър плаши: Санирането спира, ако Цачева загуби

Заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков коментира пред журналисти в Разград, че очаква програмата за санирането да бъде спряна, ако Цецка Цачева не спечели балотажа на президенсткия вот в неделя и правителството подаде оставка.

"Това е може би до народопсихология на българина - всеки управляващ идва със своя програма и всичко, дори да е добро, на предишните управляващи, не бива продължавано", каза Нанков в отговор на журналистически въпрос относно разпространявана снимка на агитационен материал от Смолян да се гласува за ГЕРБ, за да не спре санирането", информира БНР.

"Очакваме да бъде спряна. Все пак тя се осигурява с държавно финансиране. Държавно финансиране се дава тогава, когато има пари в бюджета. Няма ли пари в бюджета, тя не е с европейско финансиране. Там не искам да коментирам. Знаете каква корелация има и каква права пропорционалност между управление на БСП и ДПС и еврофондове. Винаги ги спират. После тичаме като ненормални да ни ги отблокират в Брюксел", каза още Николай Нанков.

В Разград Николай Нанков участва в церемония по първа копка за реконструкция на водопроводи в жилищния комплекс „Орел”. Проектът е финансиран с 2 милиона и 600 хил. лева от държавния бюджет.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България