Александра Богданска-Петканова на почивка без мъжа си

Шофьор на претъпкан бус “вежливо” подхвърлил 30 лева подкуп на пътни полицаи

Спираме да ядем боклуците на Европа В София бе обсъдено бъдещето на здравните системи

Бившият лидер на босненските сърби Радован Караджич настоя за отмяна на присъдата му за геноцид

Трябва ли да ми изплащат „клас“ със задна дата, ако е дължим

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” във вторник, 24 април 2018

Д-р Мирослав Ненков: Таксата при общопрактикуващите лекари трябва да се увеличи

МО купува леки коли за един милион

Славчо Атанасов: Последните 20 години по стадионите се получиха много неприятни неща

Първа лека катастрофа за новите шофьорски закони (обзор) Депутати, катаджии и чиновници изслушаха куп забележките от експерти

Държавният дълг се понижи до 25% от БВП

Общинари събират пари за главния архитект на София Симеон Славчев: Бих призовал цялото общество да се включи в тази морална битка

Димитър Делчев: В момента дясното не може да се обедини

Химическата атака в Дума била постановка (обзор)

Наш талант тренира с първия отбор на „Торино“

Зам.-министър Султанка Петрова: Социалните работници заслужават по-добри заплати

Зам.-министър Султанка Петрова посети Общностния център в Сливен, който бе създаден в края на миналата година по общински европроект. Центърът работи с деца до 7-годишна възраст и техните семейства. Снимка: Росица Николова
В структурите за социално подпомагане има голямо текучество, заплатите са ниски, около 500-600 лева – заяви пред журналисти в Сливен зам.-социалният министър Султанка Петрова.
“Предполагам, че нещата ще се променят след предстоящата промяна в устройствения правилник на МТСП.  Много се надявам. В 42-то Народно събрание бях предложила увеличение на заплатите на социалните работници, което за съжаление в зала не се прие.  Наистина има изключително подготвени кадри и те заслужават да получават по-високи заплати, тъй като работата им е отговорна и тежка”, каза още Петрова.
Една от причините за текучеството в социалните служби са ниските възнаграждения и ако те се повишат, хората ще останат на работните си места, ще бъдат по-ползотворни и мотивирани – допълни зам.министърът.
Султанка Петрова и експерти от екипа й посетиха Сливен по покана на областния управител Чавдар Божурски. Те се срещнаха с представители на държавните и общинските структури, синдикатите и неправителствените организации, за да обсъдят демографските тенденции и жизненото равнище в региона. Целта на срещата бе да се създаде регионална демографска политика.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.