Зам. -председателят на сдружението "Левски на левскарите": Когато и да напусне Борислав Михайлов, ще бъде късно

"Целият начин на избиране на Изпълкома на БФС е тотално порочен". Това коментира пред БНР Никола Бушняков - зам.-председател на Сдружението "Левски на левскарите". 

"Там се събират всички футболни клубове в България и всеки има право на един глас. Говорим за едни малки отбори от села и паланки, които са много лесни за манипулиране", обясни той и добави също, че няма отчетност на ръководителите на БФС. 

"Сега седим и чакаме Борислав Михайлов да подаде оставка. Няма механизъм, по който той да бъде отзован. Няма как да му бъде потърсена отговорност за резултатите и провалите", добави още той. 
В интервю за предаването "Преди всички" Бушняков отбеляза, че именно тези несъвършенства позволяват да съществува моделът "Бащица".

Той коментира и събитията от четвъртък вечер и погрома в София. Според него обединението на различните агитки е било безпрецедентно. По думите му не е имало никакво напрежение между тях. Бушняков е категоричен, че ако публиката беше на стадиона, всичко щеше да е много по-спокойно. 

По думите му голяма част от феновете на "Левски" са били на протеста, но не организирано. Ние до ден днешен не знаем кой е организаторът на този протест, подчерта той. 

Това ръководство на Футболния съюз трябва да бъде отстранено, потвърди Никола Бушняков и каза: "Да потърсим отговорност от публичните подстрекатели на протеста - това са точно ръководителите на БФС и арогантното им отношение към цялото ни общество".
Според него, ако Михайлов остане на поста, са възможни още такива протести и сцени по улиците. Когато и да напусне Борислав Михайлов, ще бъде късно, смята той.
И все пак Никола Бушняков изказа мнение, че играем приличен футбол с оглед на това в каква обстановка въобще тези играчи израстват като футболисти: "Ние нямаме материална база, нямаме методологии, виждате какво представлява управлението на федерацията - това са 18 години, в които следва едно натрупване на провали, на зле свършена или изобщо не свършена работа, накрая ръководителите на футбола при този протест излизат и заявяват, че не знаят какво се случва и срещу какво и кой протестират хората". 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ