Зам.-председател на парламента откри изложба на талантливи деца

Изложба с творби на даровити деца от социално слаби семейства, които са възпитаници на училището по изкуства и занаяти във великотърновското село Русаля бе открита в сряда в парламента от зам.-председателят на Народното събрание Иван Иванов.

Експозицията представя творби на деца на възраст между 6 и 10 години, а произведенията им ще бъдат продавани с благотворителна цел. Средствата от тях ще помогнат на учебното заведение да осигури прехрана и отопление за своите възпитаници през зимния сезон.

Единственото по рода си училище за изкуства в България е открито през 2014 г. и е първото, където безплатно живеят и се обучават талантливи деца от социално слаби семейства от различни етноси. Целта на образованието там е децата да получат качествено образование и професионална грижа с много любов и занимания с изкуство – театър, музика, танци и рисуване.

През лятото на тази година обаче стана ясно, че съществуването на учебното заведение е под въпрос, заради недостиг на средства. Тогава мениджърите на школото потърсиха съдействие от народният представител от областта Иван Иванов. Той посети на място училището и са ангажира с изложбата, която да популяризира дейността и работата на екипа. Учебното заведение продължава да търси спонсори, той като в момента издръжката на един ученик е около 20 000 лв. годишно или 500 000 лв. при настоящия капацитет от около 20 деца.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България