Западът е в ужас

Защо руснаците никога не се предават

Всъщност западът би трябвало да е в ужас не от 76-те процента на Путин, а от това, че на изборите в Русия за консервативно-патриотичните, комунистическите и националистически идеи гласуваха 95% от населението, докато либералните идеи останаха с убийствените 5 процента.

И виновни за това сте вие, мои уестърн приятели. Вие ни включихте в режим “руснаците никога не се предават”. Отдавна ви казвах, намерете си нормални съветници по Русия... С вашите недалновидни санкции, с безсърдечното ви унижение спрямо нашите спортисти (включително инвалидите), с вашите скрипали и показното ви пренебрежение към основни либерални ценности като презумпция за невинност.... ни накарахте да спрем да ви уважаваме. Вас и вашите соу куул ценности.

Ние вече не искаме да живеем като вас. Преди петнайсет години – тайно или явно – искахме да живеем като вас, а ето, че вече не щем. Просто престанахме да ви уважаваме. Както и тези, които подкрепяте у нас. Ведно с онези, които подкрепят вас - пет процента. И виновни за това сте самите вие. Западните политици и анализатори, вестникари и разузнавачи.

Нашият народ може много да прощава. Но не прощаваме високомерието. Както всеки нормален народ, впрочем. Единствената хартисала сред вас империя би трябвало да се поучи от историята на съюзниците си – все бивши империи. И да знае защо са профукали своите империи. Най-вече благодарение на своето високомерие. White man’s burden, my ass. Само че тази хартисала империя не уважава историята, преподават й я през пръсти, и накрая всичко ще свърши така, както винаги свършва в подобни случаи.

А междувременно успяхте да ни сплотите около вашия враг. В мига, в който го обявихте за враг, ни сплотихте около него. Преди това ни беше само президент и можехме да го сменим. А сега той е наш вожд. И няма да ви дадем да го смените. Направихте това със собствените си ръце. Тъкмо вие противопоставихте патриотизма на либерализма. Вие направихте така, че пред тази фалшива дилема ние избрахме патриотизма.

А иначе мнозина от нас са в същността си либерали.

(Източник: politikus.ru -

превод „Гласове”)

Коментари

Задължително поле