Пет станаха жертвите на стрелбата срещу българи в Чикаго

Музиката подмладява, променя вкуса на храната и е по-добра от секс

Управляващите спечелиха парламентарните избори в Полша

Слабо земетресение край Ихтиман

Орбан загуби Будапеща на местните избори

Кюрдите се разбраха с Дамаск, сирийската армия изпраща войски в Северна Сирия

Шестима души загинаха при тежка катастрофа край Казанлък

Вижте какво ще е времето днес

Изгубени в празнодумието Вече не вярваме на думите, на медиите, на политиците

Първите български общинари работят напълно безплатно

На 14 октомври 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за понеделник, 14.10.2019

Три пожара горят край хълма Трапезица в Търново

Отиде си Милчо Левиев – съвременният гений в джаза Легендарният музикант, аранжор и пианист донася световна слава на България

Турция засилва офанзивата в Сирия (ИНФОГРАФИКА)

Западът не буди уважение Възприемат го като плашлив

Вече не е добре да си французин в страната си

След квалификацията на Алжир за финала за Купата на африканските нации в Париж, бяха арестувани 282 души при безредиците, причинени от алжирски фенове. Развяването или издигането на знаме никога не е безобидно. Това е извънредно политически акт, който символизира, както националният химн, моралното утвърждаване, привързаността към принципи и ценности и, разбира се, емоционалното вкореняване. Развяването на знамето под носа на бившата колониална страна е израз на един нов реванш на историята. Реванш, който бе легитимиран от кандидат-президента Макрон, когато той обвини Франция в „престъпление срещу човечеството“.

Фройдисткият Запад оправдава, извинява, а неговият политически свят публично показва страха си от „младите“, родени в имиграция. Затова го възприемат като сговорчив, отстъпчив, плашлив: т.е. „изгубил мъжественността си“. Този Запад вече не вдъхва нито уважение, нито страх, чувства, които тук са тясно свързани. Вече е дълбоко вкоренено убеждението, че за да получиш, трябва да плашиш; ужасна спирала!

Нуждата на тези млади хора, често родени във Франция, да афишират шумно своята идентичност по произход показва, че раждането във Франция не е уместен критерий за анализ! Непрекъснатото пристигане на мигранти води до повторно вкореняване в родните обичаи. Много родители възпитават децата си в почти религиозно уважение към своята страна по произход. И именно тя става истинската родина за техните деца. Страна, която нищо не е направила за тях и на която те се възхищават. Що се отнася до Франция, тя е тази, която им е дала всичко, което притежават, подкрепя ги, ако е необходимо… Така че проблемът не е икономически и любовта не се обявява с декрет, нито се купува!

Болезненото минало на Франция непрекъснато се извежда на преден план и вече се говори само за борба срещу дискриминацията и „ислямофобията“, за която били виновни французите по потекло. Приемат се закони, които ограничават изразяването и по този начин се пречи на французите да кажат какво изпитват. Вече не е добре да се французин в тази страна, която вече не разпознавам. Тъгата ми е безкрайна.

Със съкращение, превод “Гласове”

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.