„Солвей Соди“ отчете 135,5 млн. лв. печалба, раздава дивиденти

„Левски“ развързва кесията за нападател

Президентът наложи вето на промените в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие

В тежко състояние е 64-годишната жена, пострадала при катастрофата на „Хемус“

Серийният убиец от Кипър получи 7 доживотни присъди

ООН: Пленените джихадисти да бъдат съдени или освободени Мишел Бачелет призова страните да приемат своите граждани обратно при липса на обвинения срещу тях

Ники Минаж готова за сватба с престъпник Рапърката и приятелят є от 7 месеца са извадили документ за бракосъчетание

Яна на Петко Димитров позира полугола в булчинска рокля

ЕНЕРГО-ПРО обсъжда развитието на електроенергийната инфраструктура с местната власт в Североизточна България

Зверска катастрофа затвори пътя Бургас- Созопол

28-годишен буйствал върху капака на патрулка в „Люлин“, крещял и обиждал полицаи

Галена организира пищно парти за сина си (СНИМКИ)

Владимир Путин удължи забраната за внос на хранителни стоки от ЕС до 2020 г.

Кметът Иван Портних : ММФ“Варненско лято“ е предчувствие за век в културата ни

Изложбата „Тутанкамон“ пристигна в Бургас

Запазват пистите на бившето военно летище в Равнец

Национален бизнес форум „Силни региони за силна икономика“ започна в Бургас. Целта на провеждането му е да засили взаимодействието между държавните и общинските служители от една страна и представителите на бизнеса от друга, както и да засегне основни тези за развитието на местния бизнес.

Заместник кметът по финанси на Бургас Красимир Стойчев, представи на участниците визитка на града. Той подчерта, че общината е със стратегическо местоположение и в последните няколко години много се инвестира за туристическите атракции и инфраструктурата, както и за спортни съоръжения и детски градини.

3 милиона пасажери се очаква да преминат през Летище Бургас тази година. Бургас е с най- висок ръст на брутния вътрешен продукт в страната.

В общината са обособени вече няколко индустриални зони, като предстои да се инвестира и в тази в Равнец (от над 3 000 дка), на територията на бившето военно летище, където ще бъдат запазени пистите.

Община Бургас стимулира и IT сектора, като за миналата и тази година са отпуснати стипендии на 160 студенти обучаващи се в компютърни специалности в свата местни университета.

Над 2100 души липсват в туристическия сектор тази година, по данни на местното бюро по труда. Въпреки, че проблемът се смята за решен със „сините карти“, той едва ли ще намери своето решение за този сезон, коментираха по време на форума.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.