Грипът превзема нови области в страната

Президентът и германски инвеститори у нас обсъдиха перспективите и трудностите за развитието на бизнеса в България

Мексико отговори на Тръмп: Няма да плащаме за строежа на стената при никакви обстоятелства

България и Австрия ще работят за приемственост в политиките на Европейския съюз

Захариева: България ще положи усилия за постигане на съгласие по общата европейска политика за миграция и убежище

Григор очаква труден мач с Рубльов

Атакуват в съда бариерата на Стария град

Сирийското правителство ще участва на преговорите под егидата на ООН във Виена

Зелени, сини и получервени в Отечествен фронт срещу зимния туризъм

Минувачи видели стрелците с гранатомети по Алексей Петров

Над 80% от гражданите на Черна гора се обявяват за членство на страната в ЕС

Започна срещата на Тереза Мей и Еманюел Макрон

Бял коняк и пури за пръв път на „Винария 2018“ 26-ото издание на престижния форум ще се проведе от 21 до 25 февруари в Международен панаир Пловдив

Доли Партън с два рекорда на Гинес

Бракониери нападнаха с брадви лесничеи край Самоков

Запазват пистите на бившето военно летище в Равнец

Национален бизнес форум „Силни региони за силна икономика“ започна в Бургас. Целта на провеждането му е да засили взаимодействието между държавните и общинските служители от една страна и представителите на бизнеса от друга, както и да засегне основни тези за развитието на местния бизнес.

Заместник кметът по финанси на Бургас Красимир Стойчев, представи на участниците визитка на града. Той подчерта, че общината е със стратегическо местоположение и в последните няколко години много се инвестира за туристическите атракции и инфраструктурата, както и за спортни съоръжения и детски градини.

3 милиона пасажери се очаква да преминат през Летище Бургас тази година. Бургас е с най- висок ръст на брутния вътрешен продукт в страната.

В общината са обособени вече няколко индустриални зони, като предстои да се инвестира и в тази в Равнец (от над 3 000 дка), на територията на бившето военно летище, където ще бъдат запазени пистите.

Община Бургас стимулира и IT сектора, като за миналата и тази година са отпуснати стипендии на 160 студенти обучаващи се в компютърни специалности в свата местни университета.

Над 2100 души липсват в туристическия сектор тази година, по данни на местното бюро по труда. Въпреки, че проблемът се смята за решен със „сините карти“, той едва ли ще намери своето решение за този сезон, коментираха по време на форума.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.