Върхът на Джеймс Бонд Интерактивни изживявания с автомобилите на Агент 007

Вижте как Кейт и Уилиам излизат от болницата с новородения принц

Александра Богданска-Петканова на почивка без мъжа си

Шофьор на претъпкан бус “вежливо” подхвърлил 30 лева подкуп на пътни полицаи

Спираме да ядем боклуците на Европа В София бе обсъдено бъдещето на здравните системи

Бившият лидер на босненските сърби Радован Караджич настоя за отмяна на присъдата му за геноцид

Трябва ли да ми изплащат „клас“ със задна дата, ако е дължим

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” във вторник, 24 април 2018

Д-р Мирослав Ненков: Таксата при общопрактикуващите лекари трябва да се увеличи

МО купува леки коли за един милион

Славчо Атанасов: Последните 20 години по стадионите се получиха много неприятни неща

Първа лека катастрофа за новите шофьорски закони (обзор) Депутати, катаджии и чиновници изслушаха куп забележките от експерти

Държавният дълг се понижи до 25% от БВП

Общинари събират пари за главния архитект на София Симеон Славчев: Бих призовал цялото общество да се включи в тази морална битка

Димитър Делчев: В момента дясното не може да се обедини

Запазват пистите на бившето военно летище в Равнец

Национален бизнес форум “Силни региони за силна икономика” започна в Бургас. Целта на провеждането му е да засили взаимодействието между държавните и общинските служители от една страна и представителите на бизнеса от друга, както и да засегне основни тези за развитието на местния бизнес.

Заместник кметът по финанси на Бургас Красимир Стойчев, представи на участниците визитка на града. Той подчерта, че общината е със стратегическо местоположение и в последните няколко години много се инвестира за туристическите атракции и инфраструктурата, както и за спортни съоръжения и детски градини.

3 милиона пасажери се очаква да преминат през Летище Бургас тази година. Бургас е с най- висок ръст на брутния вътрешен продукт в страната.

В общината са обособени вече няколко индустриални зони, като предстои да се инвестира и в тази в Равнец (от над 3 000 дка), на територията на бившето военно летище, където ще бъдат запазени пистите.

Община Бургас стимулира и IT сектора, като за миналата и тази година са отпуснати стипендии на 160 студенти обучаващи се в компютърни специалности в свата местни университета.

Над 2100 души липсват в туристическия сектор тази година, по данни на местното бюро по труда. Въпреки, че проблемът се смята за решен със “сините карти”, той едва ли ще намери своето решение за този сезон, коментираха по време на форума.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.