Запечатаха 7 хотела по Северното Черноморие

нап, данъци

Данъчните проверяват чрез таен клиент

Данъчните служители от НАП Варна запечатаха 7 семейни хотела от общо проверените 41 по Северното Черноморие, съобщиха от пресслужбата на приходната агенция.Проверяващите са установили, че заплатените нощувки не се отчитат на фискалните устройства  и на гостите не се издават касови бележки. Обектите са запечатани за срок от 7 дни. В други три хотела са установени нарушения на данъчните закони, за което на собствениците са съставени  актове за административни нарушения.

Установени са хотел в Кранево и къща за гости в Каварна, които въртят обороти, без да имат касови апарати.Предстои да бъде запечатан и хотелски комплекс в Шкорпиловци с 30 стаи и 50 бунгала, където нощувките не се отчитат на касовия апарат и на клиентите не се издават касови бележки. Всички проверки в хотелите и къщите за гости се извършват чрез метода на тайния клиент. Проверки за неиздаване на касови бележки варненските данъчни извършват и по сигнали на граждани, на които е отказано да им бъдат издадени такива при закупените от тях стоки и услуги. От началото на летния сезон в териториалната дирекция са постъпили 230 такива сигнала. По всички сигнали са извършени проверки и подателите им са уведомени за взетите мерки.

От началото на юли до момента са извършени общо 3 405 проверки по Северното Черноморие. Съставени са 290 акта за административни нарушения.  85 от актовете са за неиздаване на касови бележки, 16 за липса на касов апарат и 189 акта за разлика в касовата наличност.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България