Новият премиер на Полша се обяви против „Европа на различни скорости“

Рекс Тилърсън: Война със Северна Корея ще бъде провал за мен

Сирийската опозиция отново поиска оттеглянето на Башар Асад

Заместник-кметът Христина Шопова откри първата постановка за бебета в Благоевград

Конституционният съд даде ход на делото за оставката на Делян Добрев

В дни с мръсен въздух 4 лв. на час за паркиране в центъра на София (ОБЗОР) Столичната община предлага мерки срещу високите нива на фини прахови частици

Награждават най-активните в спорта пловдивски училища

За 18 месеца Хакери ужилили банки в Русия и САЩ с $10 млн.

Емил Димитров-Ревизоро: Хората, които внасят лекарствата, са същите, които ги изнасят

По искане на Комисията за незаконно придобито имущество 200 млн. лв. запор за активи на Иво Прокопиев (ОБЗОР) Над 150 млн лв. са от продажбата на “Каолин”

Кольо Цачев от Хитрино отиде в старчески дом

В годишните награди на министерството Банско е община №1 за планински туризъм

Министър Ангелкова: Можем да представим страната като едно бижу в туризма (ВИДЕО)

Проф. Георги Михайлов: БСП ще подкрепи ветото на президента в пленарна зала

Властта пак клекна пред зелените рекетьори (ОБЗОР) МОСВ изтегли точката за промяна на концесията на ски зона „Банско“

Записаха се първите нови магистри на Стопанската академия в Свищов

Снимка-Стопанска академия-Свищов

Първите нови магистри на Стопанската академия в Свищов, които ще се обучават през учебната 2017 / 2018 година, се записаха веднага след държавния си изпит, с който финализираха обучението си в ОКС „бакалавър”.

В продължение на три дни (28-30 юни), по предварително обявен графи за различните специалности, в свищовското висше училище се провежда редовната сесия на държавен изпит за студентите от редовна и задочна форми.

Първата дата бе за бакалаври от 8 специалности и част от тях се възползваха от възможността още в рамките на същият ден, след получаване на оценката от държавния изпит, да се запишат за дистанционно обучение в избраната магистърска програма.

Най-нетърпеливи се оказаха две дами, завършили специалност „Аграрна икономика”. Теменужка Николова от Плевен и Първолета Илиева от В. Търново, които получиха отлични оценки на държавния изпит, избраха да продължат образованието си за по-високата степен в магистърска програма „Агробизнес”.

Първият кандидат-магистър за обучение по държавна поръчка е Марияна Лесичкова от Свищов, която е завършила предходната година ОКС „бакалавър” в спец. „Икономика на туризма”. Тя е посочила като първо желание магистърска програма „Информационни системи и технологии в бизнеса”. Резултатите от класирането ще бъдат обявени на 22 август.

Сред записаните в рамките на първия ден, в който стартира есенния прием за ОКС „магистър”, бяха и студенти, избрали магистърски програми като „Застраховане”, „Управление на проекти”, „Финансов мениджмънт”, „Валутен, митнически и данъчен контрол”, „Международен бизнес и мениджмънт”. През оставащите два дни, на държавен изпит ще се явят студенти от други 9 специалности, по които Стопанска академия обучава в ОКС „бакалавър”.

Приемът на документи за обучение в ОКС „магистър” 2017/2018 г. започна на 28 юни и ще продължи до 19 август за кандидатстващите в редовна форма след придобита ОКС „бакалавър” по направления 3.8 Икономика” или 3.7 Администрация и управление.

До 21 септември е срокът за кандидатстващите за дистанционно обучение след придобита ОКС „бакалавър” или ОКС „магистър“ по направления 3.8. Икономика, 3.7. Администрация и управление или 3.9. Туризъм, след придобита ОКС „професионален бакалавър” по направления 3.8. Икономика или 3.7. Администрация и управление и след придобита ОКС „бакалавър” или ОКС „магистър” по направления, различни от посочените три.

„Натрупаният 18-годишен опит в дистанционното обучение нарежда Стопанска академия сред най-добрите, но водени от желанието да бъдем още по-полезни за своите студенти, направихме мащабно обновяване на дистанционното обучение”, коментира директорът на Центъра за дистанционно обучение, доц. д-р Драгомир Илиев.

Осъвременени са предлаганите 41 магистърски програми, за да бъдат съобразени максимално с изискванията на работодателите. Въведена е нова платформа за дистанционно обучение (онлайн обучение), с достъп до всички необходими материали и ресурси за провеждане на обучението.

Съкратени са сроковете на обучение и новите магистри ще завършат до средата на месец юли 2018 г. За да могат по-лесно да съчетават работа и учене, учебният процес е разделен на модули, което води и до по-равномерно разпределение на усилията през семестъра. Изпитите ще се провеждат само в събота и неделя, за да не се налага на дистанционните студенти да си вземате отпуск. За да им бъдат спестим време и транспортни разходи, са създадени центрове за административно обслужване в гр. София и гр. Бургас, в които ще могат да полагат изпити, без да пътуват до Свищов. Освен това е намалена общата сума за обучение и в допълнение се предоставя възможност за разсрочено плащане на семестриалните такси на 4 равни вноски.

Актуална и подробна информация за предлаганите магистърски програми в редовна и в дистанционна форми на обучение, начина и сроковете за кандидатстване се публикува на сайта на Стопанска академия в раздел „Прием 2017” / ОКС „магистър”.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.