Нигяр Джафер: Моделът на здравеопазването е грешен

Весела Лечева: Грешка е да се иска оставка за изразена политическа позиция

Хлапета ще борят агресията с картинг и съвети от професионални пилоти

Изчезнаха 111 девойки след нападение в Нигерия

Учени регистрираха подозрителна активност на Йелоустоунския супервулкан

МЗ: Бутилираната вода носи сериозен риск за детското здраве

Мел Гибсън снима детективски сериал

173 милиона за нов център на София (ВИДЕО) Пускат нощен транспорт за 2 лв.

Две българки на топ постове в ЕК Първата жена начело на Евростат ще е Мариана Коцева

Вижте акцентите от броя на “Труд” в четвъртък, 22 февруари 2018

Русия е заплатила глоба от 15 милиона долара на Международния олимпийски комитет

Актьорите Гал Гадот и Марк Хамил ще връчват награди “Оскар”

Мъж обгоря след инцидент в леярна Прокуратурата проверява и друг случай

Валери Жаблянов в блиц пред “Труд”: ГЕРБ удрят всеки, който не им харесва

Легионер стрелец обвинен за хулиганство Горския човек заплашил служители на МВР, че ги очакват много изненади

Заплати без работа си уредиха депутатите (обзор)

Лидерът на БСП Корнелия Нинова и депутати от левицата внесоха в деловодството на НС 51 подписа за свикване на извънредно заседание Снимка: Пламен Стоименов

Депутатите няма да работят до 9 ноември, но ще получават заплати. За първи път парламентът няма да заседава близо месец заради избори. Досегашната практика бе една седмица преди вот Народното събрание да се разпуска, а избраниците тръгват по агитация.

Предложението да няма заседания от 12 октомври до първия тур на президентските избори дойде от атакиста Николай Александров. То бе прието с 90 гласа на представителите от ГЕРБ, ПФ и „Атака“.

Реакцията на опозицията не закъсня. Лидерът на столетницата Корнелия Нинова отсече, че управляващите разпускат събранието, защото се страхуват от вота на недоверие, който БСП планираше да внесе преди изборите. „Изходът от тази ситуация е свикване на извънредно заседание на НС за неговото саморазпускане и насрочване на нова дата за избори“, заяви и председателят на ДПС Мустафа Карадайъ. Левицата и ДПС набързо събраха 51 подписа за свикване на извънредно заседание на НС и настояха то да бъде още в петък, за да има и парламентарен контрол. Според правилника на НС председателят му трябва да свика извънредно заседание до 7 дни, т.е. да сряда.

„Труд“ се свърза и с изпълняващия длъжността председател на НС Димитър Главчев с въпроса защо не е предложил депутатите да излязат в неплатен отпуск. „В правилника на НС е записано, че народният представител няма право на неплатен отпуск (чл. 131, ал. 2)“, припомни той. Попитан дали тази близо едномесечна ваканция не е незаконна (в правилника са фиксирани и ваканциите), Главчев съобщи, че комисиите ще продължат да работят, само няма да има пленарни заседания. Това означава, че депутатите в най-добрия случай ще работят по два часа от сряда до петък, но ще получат възнаграждение в пълен размер.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (8)

  1. Присъединявам се към 112 !!!! Моите най-цветущи благопожелания към майките ви и всичко женско в родата ви!!!!

  2. Ако изобщо трябва да получат някакви пари дупетатите, през този период на хмм ”работа”то това е не повече от 50% от заплатките им..както е по други държави и професии. Макр че и с 50% по-малко заплатките им ще останат несбъднати мечти за 80% от Българите или данъкоплатците, които всъщност им изработват дупетатските заплатки:))) Не е виновен, който яде вкусния тутманик, а който….знаем кой:)

    1. The new part of the house is shingled. The old part has a lap and channel exterior. It was beautiful when the wood was new. But it’s inrisetteng now. Kind of like our faces –

Отговорете