Заплашват с вендета близките на задържания Иван

Погребаха 11-годишната Никол в бял ковчег

Полицейски патрул охранява блок 96 в бургаския квартал “Меден рудник”, където живее семейството на Иван Иванов, задържан за убийството на малката Никол. Близките се оплакват, че непознати хора им звънят по телефона и заплашват да ги изтребят до крак.

Майката на Иван – Дочка, която работи като чистачка в Слънчев бряг, е убедена, че синът є е невинен. “Той не може да държи нож и вилица, страхлив е, не е възможно да извърши такова убийство”, каза жената. Според нейната версия някой се е представял във фейсбук за сина є и преди няколко дни той помолил голямата си сестра да му смени паролата. Майката и бащата, който е пенсиониран работник от металургичния завод “Дебелт”, са решени да наемат адвокат, който да обжалава задържането под стража на момчето. Някои от съседите подкрепят родителите и смятат, че полицията е задържала Иван без доказателства, а само защото има леко умствено изоставане.

Междувременно стана ясно, че Иван е носел в себе си нож, за да си отваря езичетата на входните врати на своя и други блокове в квартала. По същия начин той и Никол влезли в блок 108, за да се качат с асансьора на тавана да пушат наргиле. Основната версия на полицията е, че в кабинката Иван се опитал да я целува, тя се е дърпала и затова е била наръгана с ножа.

Почернените родители, близки и съученици изпратиха 11-годишното момиченце вчера в Бургас. Никол бе погребана в бял ковчег.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България